Banes Motor České Budějovice
03.10.2009, Miroslav Mayer

Hráč měsíce září - Lukáš Sedlák

Č. B u d ě j o v i c e - Od letošní sezóny je zavedena novinka v hodnocení hráčů. Již tradiční soutěž o hráče víkendu doplni ještě soutěž "O hráče měsíce". Hodnoceni budou všichni hráči mládežnických mužstev. V současné době se jedná o čtyři mužstva. Hodnotí se nejen výkon jednotlivce, ale i jeho přínos pro mužstvo. Prvním vítězem za měsíc září se stává s velkou převahou útočník staršího dorostu a reprezentace ČR "17" Lukáš Sedlák.

Lukáš Sedlák prožil opravdu dobrý měsíc. Během sedmi zářijových kol se mu podařilo zaznamenat celkem osmnáct bodů (11+7). Nejvíce na sebe upozornil v zápase s IHC Písek, když zaznamenal pět branek! I jeho kvalitní výkon má podíl na herním i výsledkovém vzestupu staršího dorostu. Trenér Liška poskládal produktivní řadu Trummer - Sedlák - Koblasa. Ta se mu zatím odvděčuje kvalitními výkony i bodovým přínosem pro mužstvo.

Na ledě jste od srpna. Jaká byla příprava na ledě před začátkem sezóny?
Ze začátku to bylo složité, protože v Českých Budějovicích nebyl led. První týden jsme se tedy ještě museli připravovat na suchu a potom jsme jezdili na led do Soběslavi. To také nebylo moc příjemné, protože jsme vstávali v pět ráno. Nakonec jsme to zvádli dobře. Přípravné zápasy nám také vyšly. Řekl bych, že příprava byla dobrá.

Vy, jako reprezentant, jste absolvoval i srazy reprezentační sedmnáctky.
Hned při prvním srazu jsme jeli na turnaj do Německa. Tam jsem se cítil dobře až na zápas se Slovenskem. Ten jsme prohráli a nepředvedli jsme zrovna dobrý výkon. Porazili jsme tam Američany a tam jsme myslím hráli výborně.

Začala sezóna a mužstvu staršího dorostu se moc nedařilo. V čem to bylo?
Možná, že jsme byli moc přemotivováni. Nešly nám přihrávky ani hra v oslabení. Byli jsme často vylučováni a dostávali jsme z toho branky.

Nebylo v šatně ze špatného začátku trochu rozčarování?
Ani ne. My jsme věděli, že na to máme, že jsme přípravu absolvovali celkem dobře. Trenér Liška nám zdůrazňoval, že se nemáme čeho obávat a že když stále budeme makat a pracovat, povede se to.

Kdy nastal ten obrat ve výsledcích mužstva?
Určitě to bylo v domácím zápase s Pískem, kde jsme se i roztříleli. Teď je už všechno v pohodě a v kabině je dobrá nálada.

Jaké cíle, jste si jako mužstvo, před sezónou dávali?
Určitě máme velké ambice. Trenér říkal, že do semifinále. Takže alespoň tohle. Tenhle cíl jsme si dali a za tím si jdeme. Nezměnili jsme ho ani když se nám nedařilo.

K vzestupu mužstva jste svými výkony přispěl určitě i vy. Za září máte na svém kontě 18 bodů. To je polovina toho, co jste získal za celou loňskou sezónu.
Určitě se mi v září dařilo. Je to i díky mým spoluhráčům Honzovi Trummerovi a Petrovi Koblasovi. Ti mi přihrávají a zatím se mi daří. Musím to zaklepat! Je to určitě i tím, že mám více prostoru na ledě a že si více věřím. Pomáhá mi i to, že jsem asistent kapitána.

Je funkce asistenta kapitána pro vás důležitá?
Dodává mi to seběvědomí a pak si více troufnu. Je to pro mě důležité, protože vím, že tým na mě spoléhá.

Který zápas byste zatím označil jako nejpovedější pro vás osobně?
Dařilo se mi hodně ve dvou zápasech. Pro mě je důležitější zápas s Mladou Boleslaví. To je přece jen kvalitnější soupeř než Písek. Byl to i lepší výkon a víc si toho cením.

Na dnešním zápase s Jihlavou byl přítomen i reprezentační trenér. Jak se vám hrálo pod jeho dozorem?
Malinko jsem byl samozřejmě nervózní, abych předvedl dobrý výkon, aby mě viděl v dobrém světle. Snažil jsem se na to moc nemyslet a odreagovat se od toho.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....