Banes Motor České Budějovice
19.02.2012, Vladimír Koča

Všechna poslední utkání jsou stejná, říká Jakub Kovář

K. V a r y - V utkání na ledě západočeské KV Areny dovedl předvést několik krásných zákroků. Českobudějovický brankář si zásahů nakonec připsal úctyhodných dvaatřicet. Přesto to bylo málo. Na jeho bojovný výkon bohužel nenavázali útočníci a až na Květoně se ani jeden z nich neprosadil. HC MOUNTFIELD i přes prohru zůstává na čtvrtém místě tabulky. Právě gólmana Jakuba Kováře jsme po utkání vyzpovídali.

Co se v poslední době děje s týmem? Zdá se, jako kdyby vaše ofenzivní fáze ztratila na výkonnosti.
Naše poslední zápasy jsou o tom, jestli nám soupeř nasype branky nebo ne. My se pak v závěru pokoušíme to nějak otočit, ale všechna poslední utkání jsou jako přes kopírák.

K tomu dnešnímu utkání. Po dvou třetinách se zdál být vývoj otevřený, zápas se ale zlomil brankou ve třetí třetině. Jak vypadala situace při gólu na 3:1 pro domácí z vašeho pohledu?
Hráč jel ze strany na branku a vystřelil. Poté, jak dojížděl, tak mě trošku vychýlil a já byl lehce dezorientovaný. Puk tam zůstal ležet a hráč, který přijel, ho dorazil pod horní tyč.

Jak jste vy osobně viděl situaci po střele Skuhravého z první třetiny? Diváci se dožadovali kontroly videozáznamu.
Střela šla jasně dvacet centimetrů nad ledem, tam by se to nemělo kde v brance odrazit. Byl jsem si jistý, že to gól nebyl.

Jak moc máte v hlavách to, že byste chtěli začínat čtvrtfinále doma? Je možné, že vás to svazuje?
To si nemyslím. Samozřejmě jsou kluci, kteří by chtěli doma začínat, ale možná, že tam spíš nastal pocit toho, že už ve čtvrtfinále jsme a možná mají kluci v hlavách, že už vlastně o tolik nejde a to asi není dobře.

Koho byste si vy osobně přál jako soupeře pro play-off?
Nemůžeme si moc vybírat. Musíme porazit každého, pokud chceme jít pro titul. Pokud bych si ale přece jen mohl vybrat, vzal bych Vítkovice. Chtěl bych jim oplatit loňskou sérii, která byla hezká, ale nakonec ji opanovali právě Vítkovičtí.

V pátek hrajete ve Zlíně, základní část zakončíte doma s Kladnem. Co byste vzkázal fanouškům do Budějovic?
Aby přišli v neděli na zápas. A i nadále nás podporovali tak, jako doteď. Bylo by pro nás skvělé vyhrát poslední zápas před play-off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....