Banes Motor České Budějovice
16.01.2017, Tisková zpráva

Veterán Lukáš Zíb odchází do Polska

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V poslední době Motor posílil mimo jiné z KHL přicházející Filip Novák, a tak v obraně nezbývalo místo pro zkušeného Lukáše Zíba. Ten v sezoně několikrát při marodce spolehlivě zastoupil své častěji hrající kolegy, na závěr sezony ale odchází za větším herním vytížením do polského mistrovského celku Cracovia Krakov. S Motorem tak po roce a půl rozvázal smlouvu.
Devětatřicetiletý bek s tvrdou střelou letos nastoupil ve WSM lize do 13 duelů a v nich byl velmi produktivní, když zaznamenal 3 góly a 5 nahrávek. Větší herní vytížení ho ale míjelo. "Lukáš se postupně dostal do pozice nějakého devátého beka, a to je samozřejmě pro takovou hokejovou osobnost málo. Proto jsme se společně dohodli, že ho uvolníme do Polska, kde určitě hrát bude," vysvětlil okolnosti odchodu bývalého reprezentanta generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Zíb odchází z Českých Budějovic s celkovou bilancí 9 sezon, 250 odehraných zápasů a 68 bodů. Za to se sluší smeknout a poděkovat. Teď by měl být oporou polského mistrovského týmu z Krakova, kde je koučem český trenér Rudolf Roháček a hraje zde mimo jiné další ex-budějovický bek Michael Kolarz, ale také další Češi a Slováci.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....