Banes Motor České Budějovice
11.06.2017, Filip Kortus

Motor strávil týden na Lipně, v pondělí byl poprvé v přípravě na ledě

Příprava Motoru na novou sezonu je v plném proudu. Nyní mají hokejisté za sebou zřejmě nejtěžší část letní přípravy, když zvládli náročné soustředění na Lipně. Týden v těžkých podmínkách posloužil jako teambuilding, při němž hráči drželi pospolu. Už v pondělí vyrazili poprvé na led.

Nedílnou součástí suché přípravy na novou sezonu je soustředění. Hokejisté ČEZ Motoru ho strávili na Lipně. „Účel soustředění byl splněn do puntíku. Celý program připravili instruktoři od zásahové služby a moc se jim to povedlo,“ chválil si Martin Štrba. Podmínky pro hráče byly poněkud jiné než při normálních soustředěních. „Hráče jsme chtěli poznat v extrémním zatížení, v nestandardních podmínkách. Pozorovali jsme, jak hráči reagují a jak dokáží být týmoví,“ říkal asistent trenéra.

Na Lipně chybělo několik hráčů. „Na soustředění s námi nebyli hráči z ciziny. Ať už se jedná o Kanaďany Fillmana s Crowderem nebo Pavlina s Pajičem. Chyběli i zranění hráči,“ vysvětlil bývalý útočník. K týmu se naopak připojil Václav Nedorost a s ostatními byl i Zdeněk Kutlák. Závěr soustředění se konal ve čtvrteční večer, kdy měl tým grilování. „Zakončili jsme to společnou grilovačkou, kde jsme se hráčů ptali, jak to prožili. Ačkoliv to neměli lehké, nakonec byli spokojeni a zamlouvalo se jim to,“ prozradil Štrba.

Dřinu na suchu si nyní budou moci hokejisté zpestřit tréninky na ledě. V pondělí okusili druhou hrací plochu v Budvar aréně, kde zůstane led po celou sezonu. Poprvé vyrazili rozdělení na dvě skupiny, když nejprve začali se základním bruslením, ale nakonec došlo i na cvičení s holí v ruce. Na ledě se už objevil Rok Pajič, další Slovinec Žiga Pavlin se připojí v průběhu týdne. Kanadská dvojice Crowder - Fillman začne s Motorem trénovat v červenci. Hokejisté budou trénovat ještě tři týdny v červnu a týden v červenci, poté se sejdou 24. července.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....