Banes Motor České Budějovice
16.09.2017, Aleš Skok

HAV - CEB 3:2 - První náraz! Motor si z Havířova neveze ani bod

Po prvních dvou zápasech byli českobudějovičtí hokejisté stoprocentní. Svou bilanci chtěli potvrdit i na ledě Havířova, který z prvních dvou duelů vybojoval pouze bod. Týmu Antonína Stavjani se ale nedařilo podle představ. Ačkoliv jeho tým vedl po první třetině 1:0, nakonec si odvezl porážku 2:3.

Zápas v dalekém Havířově odstartoval Motor přesilovou hrou, kterou zužitkovat nedokázal. V první vážnější příležitosti se tak ocitli domácí. Maruna se jen tak tak nedostal k puku po Drtilově střele. Kdyby měl prvně jmenovaný více štěstí, zakončoval by do prázdné branky. O dvě minuty později se zaskvěl Gába, když se vytáhl proti bekhendovému pokusu Kotaly. A tak se z první branky radovaly České Budějovice. Václav Nedorost rychle obkroužil branku a zaskočil tím Dolejše, který se nestihl přesunout k druhé tyčce. Minutu před koncem první dvacetiminutovky mohl Havířov vyrovnat, jenže Gába má na začátku sezóny skvělou formu. Kanko už byl sám před českobudějovickým gólmanem, zkusil zpětnou kličku do bekhendu, ovšem Gába vytáhl perfektní zákrok.

Havířovští hokejisté byli velmi aktivní i na začátku prostřední části a vypracovali si další šanci. Postnikov byl v dobré příležitosti, avšak v rozhodující chvíli mu kotouč sjel z čepele. Vyrovnání tak přišlo o půl minuty později. Jan Hudeček nádhernou střelou propálil hostujícího gólmana. Domácí branka nakopla a byli chvilkami lepším týmem. Jenže gólovku musel hasit Dolejš, jenž s velkými problémy likvidoval Pavlinovu teč. Skóre se ale už nepohnulo a stav po čtyřiceti minutách tak byl 1:1.

Poslední třetinu odstartoval druhý gól havířovského Jana Hudečka, který od pravého mantinelu vymetl růžek Gábovy branky. O srovnání se pokoušel na druhé straně Šulek, ale ani jeden z jeho dvou pokusů neskončil za Dolejšovými zády. Velmi blízko druhé brance byl Motor v polovině třetí periody, kdy Pavlin trefil tvrdou ranou tyč! Jenže českobudějovičtí hokejisté dali svým soupeřům možnost dlouhé přesilovky pěti proti třem a AZ ji dokázal využít. Tomáš Drtil zamířil přesně mezi Gábovy betony. V závěru to Jihočeši zkoušeli dokonce v šesti proti třem. Čermák zakončoval do úplně odkryté branky, Dolejš však předvedl fantastický zákrok. Korekce výsledku přišla sedm sekund před koncem, kdy Zdeněk Kutlák propálil vše, co mu stálo v cestě. České Budějovice tak letos poprvé padly. Z havířovského ledu si odvezly porážku 2:3.

Ohlasy po zápasu

Vojtěch Csabi (AZ RESIDOMO Havířov): "Dnes jsme viděli vynikající utkání, které se divákům muselo líbit. Přijel k nám velmi kvalitní celek z Českých Budějovic a já si myslím, že jeho skalp ocení i naše publikum. V každém případě hrála velkou roli naše zlepšená disciplína, proti takovým týmům si nemůžeme dovolit hrát ve čtyřech. Hráči si to vzali k srdci a nezbývá než jim poděkovat za dnešní výkon."

Antonín Stavjaňa (HC Motor Č. Budějovice): "Šli jsme do vedení a v první části hry jsme byli aktivní, toto vedení nás ukolébalo. V další fázi zápasu jsme se předháněli ve vylepšování střeleckých pozic. Nemůžu říct, že bychom ve druhé třetině vyloženě selhali, ale měli jsme spoustu příležitostí, abychom domácím odskočili. Jenže naopak to byl soupeř, kdo se dostal do vedení hrou, kterou jsme chtěli praktikovat my. V závěru jsme se svými vyloučeními připravili o možnost vyrovnání, snížení už přišlo příliš pozdě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....