Banes Motor České Budějovice
24.09.2017, Denisa Józsová

Motor jede do Kadaně, která ještě nemá ani bod

Jihočeši po dvou prohrách zabrali a na domácím ledě vyhráli nad Prostějovem 5:3. Své vítězství budou chtít potvrdit i na ledě Kadaně, která zatím nezískala ani bod. Utkání se hraje v pondělí (25.9.) od 18 hodin.

Trhači Kadaň

Tým z Ústeckého kraje v loňské sezóně zrovna nezářil. Skončil na třináctém místě, horší už byl jen Most, který tak spadl z WSM ligy. Kadaňským se nedařilo ani v týmových statistikách, což potvrzuje i slabá úspěšnost přesilových her, pouhých 11,31%. Ještě loni byla Kadaň farmou Karlových Varů, ale po sestupu západočeského týmu do WSM ligy jejich úzká spolupráce skončila.

Díky konci této spolupráci v týmu nepokračují Martin Kohout, Jan Tomeček, Martin Osmík nebo Ondřej Beránek. Do jiných týmů odešel gólman Strmeň (Třinec) či nejproduktivnější hráč Trhačů v loňské sezóně Jaroslav Kůs, který vyhrál bodování svého týmu s náskokem čtrnácti bodů. Opačným směrem, čili do dresu Trhačů, nepřišla žádná známější jména. Tým byl doplněn především juniory a mladými hráči z druhé ligy. I z tohoto důvodu se dá očekávat, že Kadaň se bude po celou sezónu ocitat především na chvostu tabulky WSM ligy.

Budějovické fanoušky bude určitě zajímat hráč s číslem 44. Není to nikdo jiný než českobudějovický odchovanec Luboš Rob ml. Ten sice přestoupil do extraligového Chomutova, ale sezónu začal na farmě v Kadani.

V přípravě odehráli Trhači rovných deset utkání. Zápasy odehráli jak s prvoligovými týmy, tak s druholigovými týmy. V přípravě Kadaň vyhrála čtyři zápasy, ale jen jeden s týmem ze stejné ligy. Vyhrála v Ústí nad Labem 5:3.

Vstup do sezóny Trhačům nevyšel ani trochu. Odehráli již šest zápasů, ale nedokázali vyhrát ani jednou. V tabulce tak má Kadaň stále nula bodů a krčí se na úplném chvostu tabulky.

Sestava Kadaně z posledního utkání:

Tadeáš Dvořák – Trefný, Blaha, Szathmáry, Kadeřávek, Cestr, R. Černý – Chrpa, Hejcman, Krejčiřík – J. Müller, Rob, Kohút – Wágner, Rindoš, Tůma – Ringler, Tupý, Macháček.


6. kolo

Trhači Kadaň

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 25. září 2017, 18:00, Zimní stadion Kadaň

Z tábora Motoru

Jihočeši první dvě utkání vyhráli s dobrým skóre 10:3, jenže pak přišly dva venkovní zápasy a dvě prohry. Své zaváhání alespoň z části napravili v posledním utkání, které sehráli na domácím ledě proti Prostějovu, když zvítězili 5:3, díky čemuž se Budějovičtí posunuli na páté místo v tabulce.

V loňské sezóně spolu tyto dva týmy odehrály čtyři zápasy, ze kterých vždy vítězně vyšli Jihočeši. Motor bude v tomto zápase favoritem a cílem není nic jiného než tři body.

Předzápasové slovo Antonína Stavjani:

„Je před námi vložené pondělí, starší hráči mají myslím určitě raději, když jdou zápasy rychle za sebou. V sobotu jsme měli náročné utkání s Prostějovem z toho pohledu, že jsme dvakrát dotahovali brankovou ztrátu, ale povedlo se nám zápas velice dobře uhrát. I naše hra byla utěšená, takže už se těšíme v pondělí do Kadaně. Sestava by měla zůstat na všech postech beze změn. Čtvrtá formace zasahuje do hry v méně momentech, než tomu bylo například v minulé sezóně, ale nezdá se mi, že by kluci z prvních tří formací nějak tahali nohy, takže na to zatím není potřeba nějak reagovat.“


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....