Banes Motor České Budějovice
10.02.2018, Adam Pavlíček

SDO: CEB - SLA 3:2p - Motor z těžkého utkání vydoloval dva body

Kdo se dnes přišel podívat na utkání staršího dorostu, určitě nelitoval. Motor svedl proti Slavii velmi pohledný souboj, který se dotáhl až do prodloužení. V něm rozhodl přesnou trefou Matěj Toman.

Z úvodního vhazování se Slavia dostala ke kotouči. Konkrétně to byl Dávid Kižlin. Ten vjel do útočného pásma a hned v prvních sekundách prověřil pozornost Daniela Svobody nepříjemnou střelou zpoza obránce. Na opačné straně musel dávat pozor také Petr Pánek, jenž si poradil se střelou Jakuba Čížka. Slávistický brankář kryl o chvíli později i střelu Aleše Řezáče, ke kterému se dostal puk po pohledné kombinaci. V jedenácté minutě mohl skórovat opět Jakub Čížek, byl ale tísněn obráncem a potřebný čas k teči tedy neměl. V sedmnácté minutě přišlo vyloučení z řad domácích a v minutě osmnácté první branka do Svobody branky. Hradil poslal přesný pas na Adama Klapku, který se nezmýlil. Šimon Masopust těsně před koncem úvodního dějství svou šanci neproměnil, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Slavii.

Před polovinou zápasu zkusil ohrozit Pánka Patrik Škola, avšak nezamířil přesně. Kapitán pražské Slavie si o malý moment později šel odsedět dvě minuty za hrubost. V početní výhodě neměl Motor vůbec špatné šance, ale jak Tomanův, tak také Kubíčkův pokus mezi tři tyče nemířil. Zhruba minutu po vypršení přesilovky se do střelecké pozice dostal Aleš Řezáč a z ní trefil přesně. Před koncem druhé třetiny dostali domácí další přesilovku, kterou již zužitkovali. Střelu Šimona Kubíčka vyrazil Pánek jen před sebe. Toho dokonale využil Šimon Masopust zasunutím kotouče do odkryté branky. Po čtyřiceti minutách tedy mohli být šťastnější domácí, kteří otočili stav utkání a vedli 2:1.

Necelé čtyři minuty po zahájení poslední dvacetiminutovky se do obrovské příležitost dostal Robin Všetečka. Kapitán Slavie v přečíslení dostal přesnou přihrávku ke vzdálenější tyči, jenže proti inkasování byl Svoboda. Ten se parádně přemístil a ještě lépe zabránil puku v cestě do branky. Třetí branka Motoru nebyla vůbec daleko ve čtyřicáté páté minutě. Tehdy Jakub Čížek z pravého křídla mířil do horního růžku slávistické branky. Pánek jeho pokus zkrotil ramenem, načež kotouč jen proklouzl celým brankovištěm těsně mimo brankové čáry. Po uplynutí padesáti minut už bylo srovnáno. Robin Všetečka velmi solidní přihrávkou mezi oba kruhy našel Jaroslava Brože, který se do střely opřel z první a prostřelil až do Svobody branky. Žádný další gól jsme v základní části neviděli.

Pár sekund po zahájení měl dobrou příležitost Matěj Toman, jenže Pánek si proti jeho pokusu dobře povyjel a střelu schoval někde ve své výstroji. O minutu později už ale mohlo být na českobudějovické straně veseleji. Matěj Toman po Beránkově přihrávce poslal puk do odkryté branky naprosto přesně a o tom, kam poputuje bonusový bod, bylo rozhodnuto.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): Dnes to byl odmakaný zápas. Oba týmy si zasloužily vyhrát, ale my jsme vyhráli v prodloužení, ubojovali jsme si to a měli jsme štěstí na závěr. Takovýto zápas jsme potřebovali.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....