Banes Motor České Budějovice
13.02.2018, Dušan Mendel

Motor chce zpátky do čela! První krok musí udělat doma s Ústím

Základní část druhé nejvyšší české hokejové soutěže už se pomalu blíží do svého konce. Mezi týmy, které se v play-off poperou o postup do extraligy, figuruje i českobudějovický Motor. Současně druhý celek WSM ligy přivítá čtyři kola před koncem Ústí nad Labem. Šance Slovanu na nadstavbovou část už jsou sice nulové, dobytí jihočeské tvrze je ale pro všechny týmy velice prestižní. Středeční souboj startuje v 17:30. Lístky přímo do Budvar arény si můžete koupit třeba zde, v naší prodejní aplikaci. Kdo se přímo do centra dění nemá šanci dostat, může zápas sledovat skrze placený videopřenos, k dispozici pak bude také textový přenos.

Z tábora Ústí nad Labem

Slovan současně okupuje nepostupovou dvanáctou pozici. Do konce základní části toho zbývá pramálo, což znamená, že ústečtí hokejisté budou play-off možná tak sledovat v televizi. Klub se základnou v bezmála 250 km vzdálenosti nevyrazí na led Motoru ve zrovna ideálním rozpoložení. Výkony Ústí nad Labem působí jako na houpačce. V posledním venkovním zápase porazil Slovan pražskou Slavii, doma naopak ostudně padl s Havířovem. Vzájemná statistika na ledu klubu zastupujícím v lize jihočeskou metropoli také není moc přívětivá. Naposledy Slované oloupili Motor o body před 4 lety. V minulém roce činilo skóre dvou vzájemných střetnutí na jihu Čech 12:2. Největší zbraní v arzenálu Ústí byl útočník Daniel Vrdlovec, ten už však obléká dres Karlových Varů. Pozor si budou muset hokejisté Budějovic dávat na útočnou dvojici Roubík, Merta.

Sestava Slovanu z minulého zápasu proti Havířovu:

Volke – Brož, Bernad, Vágner, Weinhold, Macek, Zdvořáček, Vaněk – Severa, Gengel, Davídek – Melka, Pšenička, Volf – Merta, Roubík, Smolka – Navarra, Krliš, Jandus.


49. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Ústí nad Labem

středa 14. února 2018, 17:30
Budvar aréna

Z ledu Motoru

Venku dieta, doma bomba. Asi tak by se dala shrnout současná situace v týmu Motoru. Nestálá forma v zápasech mimo Budvar arénu může českobudějovické hokejisty stát vytoužený postup. Třeba venkovní prohry s Třebíčí a Frýdkem už také stály Motor vedení v soutěži. Jestli však hvězdy budou přát, Jihočeši budou mít zítra velkou šanci na návrat do čela. Vary s náskokem jednoho bodu na České Budějovice hrají zápas v dalekém Havířově, kde se moc často nevyhrává, Motor naopak ve své 9 zápasů nedobyté tvrzi čelí Ústí nad Labem. Domácí publikum bude své svěřence hnát za vítězstvím a doufejme, že se ho dočká.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Třebíči:

Kváča – Čáp, Kutlák, Pýcha, Kučný, Fillman, F. Novák – Nedorost, Pajič, Nejezchleb – Martin Novák, Vampola, Čermák – Jonák, Rob, J. Mikyska – L. Květoň, Vlček, Heřman.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....