Banes Motor České Budějovice
04.12.2007, Tomáš Zetek

CEB - PLZ 6:2 - Plzeň si odvezla pořádnou nadílku

Č. B u d ě j o v i c e - Série HC MOUNTFIELD bez porážky pokračuje. Dva dni po vítězství nad Slavií smetli v domácím prostředí českobudějovičtí hokejisté i soupeře z Plzně. O výsledku bylo rozhodnuto už po první třetině, kdy jihočeský uragán přinesl hostům čtyři branky. Nejlepšími střelci zápasu se stali Kamil Brabebenec a Tomáš Kůrka. Oba dali dvě branky. Hosté si tak odvezli opravdu pořádnou mikulášskou nadílku.

Plzeňští hokejisté byli v první čtvrthodině týmem, který hrál na druhé housle. Domácí jim prakticky vůbec nepůjčovali puk a první střelu na Turka vyslal ze středního pásma Šindel až v 11. minutě. To už ale bylo za stavu 3:0 pro HC MOUNTFIELD. Ve 3. minutě si pronajal pozici v útočném pásmu Jindřich Kotrla a jeho třetí pokus, při němž zůstal úplně sám před Málkem, skončil v síti - 1:0.

Jihočeši drželi puk, ale dlouho se nemohli proti mátožnému soupeři dostat do šancí. První přesilovka domácích znamenala při vyloučení Dreslera druhou branku. Kamil Brabenec měl opět velké penzum prostoru a z mezikruží zacílil mezi betony uzdraveného Málka - 2:0.

Když dvě minuty na to trefil Toman tyč a po příhře Gřegořka uklidil puk pod břevno bekhendem Tomáš Kůrka, bylo to 3:0. Západočechům nepomohl ani oddechový čas. Další stoprocentní příležitosti už ale Hudec s Kotrlou nevyužili.

Naopak při vlastním oslabení ujel po zaváhání Tomana Petr Vampola a dal hostům naději - 3:1. V 17. minutě však vrátil tříbrankové vedení na stranu HC MOUNTFIELD Michal Hudec, když potřetí pokořil Málka mezi betony - 4:1.


Druhé dějství nabídlo podstatně vyrovnanější hokej a okamžitě bylo vidět, že kouč Jiří Kučera mluvil v šatně hodně nahlas. Aktivita Západočechů vedla k řadě přesilových her, ale ani jednu z pěti možností hosté nevyužili. Hlavně díky tomu nedokázali snížit náskok HC MOUNTFIELD.

Naopak domácím se povedlo vsítit ve 35. minutě pátou branku. Viktor Hübl podržel kotouč v rohu a naservíroval jej přímo proti holi Tomáše Kůrky, který napálil puk mezi Málkovy betony - 5:1. Ten dostal čtyři z pěti gólů mezi nohy a po Kůrkově úspěchu přepustil pozici Kamilu Jarinovi.

Šance si tvořila i Plzeň a chvílemi působila svižnějším dojmem. Zvláště když se Kracík protlačil před Turka nebo když o chvíli později napálil Cartelli tyč. Českobudějovický gólman pokryl i samostatný nájezd Michala Důrase.


Poslední třetina se z valné části jenom dohrávala. Domácí postupem času úplně vypnuli a i hosté brzy pochopili, že se na výsledku duelu zas tak moc nezmění. V tom je hned ve 42. minutě utvrdil svou druhou brankou Kamil Brabenec - 6:1. Obrana Plzně svým gólmanům vůbec nepomáhala a domácí tahoun využitou přesilovkou na hranici brankoviště definitivně zatloukl do země poslední naděje Kučerova celku.

HC MOUNTFIELD měl ještě v závěru příležitost hrát přes dvě minuty pět na tři, ale na Jarinu nevystřelil. Za zmínku stála snad jen šance Frola z dohrávané přesilovky, kterou Západočeši s vypětím všech sil zlikvidovali. To bylo důkazem hodně volného tempa hry domácích. Naopak hosté ještě stačili minutu a půl před koncem snížit, když po Vlasákově akci zasunul za Turka puk Tomáš Divíšek - 6:2.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
3:09 Kotrla
8:06 Brabenec Hudec
10:15 Kůrka Gřegořek
15:11 Vampola Kracík
16:37 Hudec Šimánek
34:27 Kůrka Hübl
41:57 Brabenec Hudec
58:18 Divíšek Vlasák
Střely na branku
MOU Plzeň
Hudec3
Vydarený3
Hřebejk3
Kůrka2
Kotrla2
Toman2
Brabenec2
Sičák2
Hübl1
Vak1
Gřegořek1
Frolo1
CELKEM23
Cartelli4
Vampla4
Divíšek3
Šindel2
Důras2
Jasečko1
Čakajík1
Matějovský1
Vlasák1
CELKEM17
Statistika vhazování
MOU Plzeň
Hudec3/3 - 100%
Květoň1/1 - 100%
Šimánek11/16 - 69%
Sailer2/3 - 67%
Vak8/13 - 62%
Brabenec6/10 - 60%
Hübl8/17 - 47%
Veselý0/1 - 0%
CELKEM40/66 - 61%
Kracík3/5 - 60%
Divíšek11/22 - 50%
Šindel6/15 - 40%
Vampola6/16 - 38%
Důras0/1 - 0%
Laš0/1 - 0%
Dvořák0/1 - 0%
Ludvík0/2 - 0%
Matějovský0/3 - 0%
CELKEM26/66 - 39%
Nejlepší hráči
MOU Plzeň
TOMÁŠ KŮRKA
Kamil Brabenec
Michal Hudec
PETR VAMPOLA
Ohlasy po zápasu

Milan Černý (HC Mountfield): "Důležitý byl začátek, kdy jsme si vypracovali výrazné vedení a také gól na 4:1. Potom už jsme soupeře k ničemu nepustili. Hodně nám navíc pomohly také perfektní zákroky brankáře Turka. Čtyři Hřebejkova vyloučení nechci pranýřovat, není to hráč, který by fauloval úmyslně."

Jiří Kučera (HC LASSELSBERGER): "První třetina byla z naší strany hodně špatná, inkasovali jsme tři góly a Budějovice nás přehrávaly hlavně v osobních soubojích. Dvanáct obdržených gólů za poslední dva zápasy je opravdu mnoho, musíme s tím něco udělat."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....