Banes Motor České Budějovice
23.11.2016, David Lukeš

SLA–CEB 2:5 – Motor vyhrál další těžký zápas venku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Příznivci Motoru si musí připadat jako ve snu. Jihočeši připisují osmé vítězství v řadě, když po výhře na ledě druhého Kladna vybrali také Eden, kde sídlí třetí Slavia. Vítězství se nerodilo lehce, houževnaté domácí Budějovičtí přetlačili až ve třetí třetině. Problém bude mít dnes usnout Ondra Šulek, který zaznamenal svůj první gól za A tým, jenž se nakonec ukázal i jako vítězný. Motor si tak upevnil vedení v tabulce. Po další domácí prohře Kladna vede tabulku už o šest bodů!

Hned na úvod o sobě dal poměrně výrazně vědět Endál. Rozehrál totiž první gólovou akci. Pasem vybídl Pohla ke střele. Jeho pokus dokázal ideálně usměrnit Petr Beránek. Na teč mířící do horního rohu brankář Kváča snad ani dosáhnout nemohl.

O zápletku tak bylo hned zkraje postaráno. Lídr ligy musel v Edenu dotahovat. Kvalita šlágru kola postupem času nabývala jen větších a větších rozměrů. První přesilová hra Jihočechy rychle vrátila do hry. Ti posbírané sebevědomí dokázali využít ve vyrovnávací trefu. Michal Chovan po ztrátě puku domácích a vyrovnal. S ukořistěným kotoučem si sjel mezi kruhy, odkud se trefil do černého.

Ani to ale sešívané nepoložilo. Naopak Jankovský mohl v následujícím brejku kontrovat. Puk před odkrytou brankou ale nedojel. V obdobné akci neuspěl ani Kadlec, kterého však stíhal obránce. Jihočech červenobílému forvardovi zakončení výrazně zkomplikoval.

Následující část třetiny byl větší provoz před trestnou lavicí než před oběma brankovišti. Ve druhé periodě se s vyloučeními zkrátka roztrhl pytel.

Pražané dokonce hráli dvakrát přesilovku pět na tři. Když byl v druhé z nich vyloučen Beránek, už si někteří mysleli, že z nabídnutého kvanta početních převah nebude využita ani jedna. I při hře 4 na 3 Razýmovi svěřenci velmi dlouze hledali cestu do zakončení. Antonín Dušek si ale dokázal počkat na pohyb obránce před brankovištěm a v pravou chvíli vypálil. Jeho rána skončila nad Kváčovým ramenem.

Slavia znovu bránila jednobrankové vedení. Patrik Polívka tak měl v brankovišti i tentokrát co dělat. Rozchytal se do parádní formy. Nejdříve zlikvidoval Nouzovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Puk zastavil těsně před brankovou čárou. Při Pavlinově ráně se zase rozezvučela horní tyčka.

Slovinec, který do Motoru přišel právě ze Slavie, vypálil ještě jednou. Jeho střela sice letěla mimo branku, od mantinelu se ale odrazila na hůl Miloslava Čermáka. Druhý exslávista měl už snadný úkol.

Vyrovnání jihočeské mužstvo jen nakoplo. Ondřej Šulek trefou pod víko poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení. Tempo hry následně začal diktovat soupeř pražského týmu… Domácí fanoušci čekal jen na závěrečný nápor svého týmu.

Když Polívka své brankoviště opouštěl, aby slávisté zkusili štěstí při hře bez brankáře, ještě asi netušil, jak rychle se bude vracet. Miloslav Čermák po vyhraném buly v obranném pásmu přejel přes útočnou modrou a trefil se.

Sešívaní to bez brankáře zkusili ještě jednou. Výsledkem ale byla jen branka Rok Pajiče, která skóre upravila na konečných 2:5.

Ohlasy po zápasu
Milan Razým (HC Slavia Praha): „Hrál se svižný hokej před výbornou návštěvou. První dvě třetiny jsme byli Budějovicím vyrovnaným soupeřem. Když jsme nevyužili přesilovku 5 na 3, tak jsme skórovali alespoň po vypršení prvního trestu soupeře. Po dvou třetinách jsme vedli. Budějovice ale z přesilovky srovnaly. Udělali jsme chybu, že jsme soupeře pustili zbytečně do zakončení. Ten zápas pak otočili a v závěru si to zkušeně pohlídal. Nepustili nás do žádné větší šance. Při hře bez brankáře to nevyšlo. Je ale asi jedno, jestli prohrajeme 2:3 nebo 2:5. Za výkon se stydět nemusíme.“

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Jsme rádi za tři body. Dokázali jsme to otočit po dvou třetinách, které z naší strany nebyly optimální. Chyběl nám pohyb a důraz. Ve třetí třetině jsme na ledě nechali všechno. Přesně tak jsme si to řekli v kabině. Zjednodušili jsme naši hru a zlepšili se v důrazu do branky. Hlavně jsme konečně využili přesilovku, to bylo důležité. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice