Banes Motor České Budějovice
24.01.2018, Michal Heřman

CEB - HAV 3:0 - Z bodů se raduje Motor. Havířov na Kváču nevyzrál

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice zdolali ve 42. kole WSM ligy AZ RESIDOMO Havířov 3:0. Kváča oslavil návrat do branky čistým kontem. Jihočeši udrželi na čele tabulky čtyřbodový náskok.

Na domácí straně Pajič s Květoněm, na druhé pak Dujsík a Hudeček vyzkoušeli během úvodních minut oba gólmany. Trenéři Havířova poslali do branky Růžičku, který dostal přednost před Bláhou (na hostování z Motoru – pozn. autora). Havířovský brankář musel i v dalších minutách čelit domácímu tlaku, který vyústil v 5. minutě první brankou. Po akci Čermáka se dostal k puku před brankářem Mikyska, který nesobecky přihrál na lépe postaveného Petra Vampolu, jenž zakončoval do poloprázdné branky – 1:0.

Na rozdíl dvou gólů zvýšil o necelých pět minut později Václav Nedorost. Budějovický lídr ve své třetině nejprve založil protiútok, který dále vedl Květoň. Nedorost pak dokázal přebruslit všechny protihráče a po rychlojízdě stihl dojet zpětnou přihrávku před branku a tečovat puk za Růžičku.

Třetí gól mohli domácí přidat při přesilovce. Hákování Bednáře ale Motor nepotrestal. Když se po přečíslení v závěru první třetiny neprosadil Martin Novák, šlo se do kabin za stavu 2:0. Ve druhé třetině mohli Havířovští snížit hlavně při dvou přesilovkách. Brankář Kváča ale v obou případech podržel svůj tým a snížení nedopustil.

Horko před Kváčou bylo i na začátku třetí třetiny. V největší šanci po chybě v domácí obraně minul branku volný Kalus. V další minutě byl přísně vyloučen Čáp a hostující tlak tak pokračoval. I tuto část zápasu domácí ustáli a naopak sami potřetí udeřili. Při vyloučení Dujsíka se trefil v 50. minutě Luboš Rob, který tečoval nahození Vráblíka – 3:0.

Čtyři minuty před třetí sirénou zbytečně vyprovokoval strkanici hostující kapitán Krisl. Emoce byly k vidění i v dalších minutách a rozhodčí během těchto dvou mel rozdali šesti hráčům tresty v celkové výši 24 minut. V další minutě se to už rvalo. Vítězem bitky se za velkého potlesku tribun stal domácí Fillman, který přepral Kaluse.

Jihočeši se díky výhře, kterou podpořil dobrým výkonem a čistým kontem brankář Kváča, udrželi na prvním místě s čtyřbodovým náskokem na Karlovy Vary. V dalším kole Motor hostí v sobotu Benátky nad Jizerou.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob st. (Motor ČB): "V první třetině se nám podařilo vstřelit dva góly, což dalo ráz celému zápasu. Druhá třetina byla trochu neurovnaná. Ve třetí už se to zase srovnalo. Třetí gól definitivně rozhodl o výsledku."

Vojtěch Csabi (Havířov): "Přijeli jsme především bránit a hrát na brejky. Udělali jsme ale spoustu chyb v defenzivě. Navíc jsme nedali ani gól. Když nedáte gól, nemůžete chtít vyhrát."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....