Banes Motor České Budějovice
07.12.2019, Adam Pavlíček

CEB - PRO 6:0 - Jasná věc, Motor uzavřel první část vysokou výhrou

Českobudějovičtí hokejisté uzavřeli první část této sezony utkáním proti Prostějovu. A začali bravůrně. Po první periodě vedli 4:0, načež si utkání bezpečně pohlídali a nakonec se radovali z vysoké a jednoznačné výhry 6:0. Té v Budvar aréně přihlíželo 6 421 diváků.

S prvními okamžiky utkání do Budvar arény dorazili také hostující fanoušci. Bitva na ledě i na tribunách tedy mohla začít. Aktivně začal domácí celek. První vyloženou šanci měl Lukáš Endál, který se snažil zvednout kotouč a zblízka ho zasunout pod horní tyčku, avšak neúspěšně. Naopak se v zakončení dařilo Janu Veselému, na kterého o chvíli později navázal také Radek Prokeš. Tentýž hráč se záhy trefil podruhé, když si zpracoval kotouč a neomylně ho poslal za brankovou čáru – 3:0. Na domácí straně bylo ještě veseleji po trefě Lukáše Endála, jenž se trefil téměř z nulového střeleckého úhlu. První třetina vyzněla tedy naprosto jasně pro domácí Motor.

Další dějství začal Motor také aktivně, avšak pátou branku zatím nemohl přidat. Párkrát zahrozili i prostějovští hokejisté, kterým se však nedařilo dostat přes neprostupnou jihočeskou defenzivu. Přesto o gól nebyli ve druhé třetině fanoušci, kteří si do Budvar arény našli cestu, ochuzeni. David Gilbert dostal přihrávku na kruh a prosadil se parádní střelou, která si našla cestu přesně do Štůralovy svatyně. Motor pokračoval v nastoleném tempu, nicméně šestý zásah zatím nepřidal. Po druhém odchodu do kabin tedy byli domácí v komfortním vedení 5:0.

Ani v poslední části z nastoleného tempa domácí hráči nepolevovali. Za zmínku stojí třeba Pýchův pokus. Domácí kapitán se z obranných řad vydal do útoku, leč ten neměl chtěný efekt. Šestá přesná branka přišla až od modré čáry. Tehdy napřáhl René Vydarený, který dostal pas od Zdeňka Doležala. Utkání už se pak dohrávalo jen z povinnosti. Kam poputují tři body, totiž bylo jasné. Ty po jednoznačné výhře 6:0 zůstaly na domácím ledě.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (České Budějovice): Jsem strašně rád, jak k tomu kluci přistoupili. Chtěl jsem, abychom ukázali správný přístup. Svým způsobem jsme si na sebe ušili bič. Máme nějaký náskok a je důležité to každým zápasem potvrdit. Každý soupeř přijede s určitým herním plánem, my jsme chtěli dobře nastoupit. Úvodní oslabení jsme ubránili a pak jsme měli výbornou pasáž. První třetina udala ráz celému zbytku zápasu.

Ladislav Lubina (Prostějov): Budu velice stručný. Přijeli jsme do Budějovic se zdecimovaným mužstvem. Scházeli jsme se víceméně ještě po cestě. Bylo nás patnáct nebo šestnáct. V takovémhle rozpoložení se nedá proti tak kvalitnímu soupeři, jakým Budějovice jsou, vystupovat. Chtěli jsme být důstojnějším soupeřem, než jsme byli. I přesto, v jaké sestavě jsme přijeli, jsem zklamaný, že jsme nebyli schopní dodržet nějaké taktické věci, aby to měl soupeř co možná nejsložitější. První třetina mluví sama za sebe.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....