Banes Motor České Budějovice
18.12.2019, Jiří Michal

JUN: OLO - CEB 6:2 - Junioři byli střelecky aktivnější, na body to však nestačilo

Ve čtvrtek se svěřenci Luboše Roba vydali na cestu na extraligový led Olomouce. Z počátku bylo utkání velmi vyrovnané, to samé platilo i o druhé třetině. V závěrečné fázi však Jihočeši inkasovali hned čtyřikrát a ačkoliv byli střelecky aktivnější, žádné body jim na účet do tabulky připsány nebyly.

První třetina utkání přinesla dvě šance Motoru. Nejprve byl blízko dorážce do olomoucké brány Silný, ale kotouč jen prosvištěl kolem budějovického útočníka. O pár minut později nastřelil Jakub Čížek tyč. Skóre se tak měnilo až ve druhé třetině, kdy se hosté dostali během necelé minuty do dvoubrankového vedení. Skóre zápasu otevřel Aleš Řezáč a záhy ho napodobil Vojtěch Krcho. Olomouc však dokázala brzy odpovědět. V čase 27:10 snížil Jan Kučera a ve 32. minutě se v nepřehledné situaci před budějovickou bránou nejlépe zorientoval obránce David Vosátko, který tak vstřelil už svůj sedmý gól v letošní sezóně.

Zatímco v první třetině měli navrch hosté a ve druhém dějství se síly na ledě vyrovnaly, třetí třetina byla plně pod taktovkou domácích dirigentů. Olomouc šla poprvé v zápase do vedení ve 44. minutě díky přesilovkové trefě Matěje Kořenka. Po střele Tomáše Krupy do horního růžku Lidákovy brány to bylo už 4:2, ale to ze strany Olomouce to rozhodně nebylo všechno. V závěru utkání totiž Hanáci přidali další dva góly - první byl opět v přesilové hře a postaral se o něj Daniel Ministr a minutu před koncem pečetil na konečných 6:2 Ondřej Tichý.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice