Banes Motor České Budějovice
21.12.2019, Marek Baloun

Prvním povánočním soupeřem je Chomutov! Získá Motor desátou výhru v řadě?

Vánoční čas plný jídla, cukroví, televize a dárků je u konce a je na čase se vrátit na zimní stadiony. Pro hokejisty byl ligový los klasicky nemilý a proto už tento čtvrtek od 17:00 se na Štěpána v Budvar aréně ukáží nájezdníci pod pirátskou vlajkou z Chomutova. V dosavadních vzájemných střetnutích se ukázalo, že Piráti patří na nezamrzlou vodu, jelikož Severočeši v obou případech s Motorem prohráli. Pokud vás zajímá, jak dopadne třetí díl této mini-ságy, pár desítek lístků v online prodeji ještě je, a pokud se do haly nedostanete, audiovizuální i obrazový přenos bude samozřejmě k dispozici.

Náš soupeř – Piráti Chomutov

Severočeši jsou po prvních čtyřech kolech druhé části v polovině tabulky s 58 body. Nejprve dvakrát vyhráli 3:2, konkrétně s Havířovem a pražskou Slavií, následně prohráli v prodloužení 3:4 se Vsetínem a naposled, v předehrávce 40. kola, padli na půdě Poruby 2:4. V utkání totiž nestačili na rozjetého Hudečka, který vsítil první a poslední branku a k tomu na jednu přihrál. Chomutov se dokázal prosadit jen ve 30. minutě tečí bývalého hráče Motoru Dušana Žovince a v minutě 31. dorážkou Nicolase Hlavy. Tyto dva góly sice dostaly Piráty do vedení, byly to ale jediné zásahy a tři body tak zůstaly na východě republiky. Trenér Buchal pak po zápase své svěřence moc nechválil. „My jsme si šli zahrát hokej a ne vyhrát. […] Jestli chceme hrát takhle, tak to je hrozně špatný výkon.“


Sestava Chomutova z utkání s Porubou:

Pavlát – Žovinec, Rýgl, Piché, Havel, Štochl, Lang, Seemann – Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa.


34. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Piráti Chomutov

čtvrtek 26. prosince 2019, 17:00, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši si nadále drží ligovou dominanci a aktuálně jsou neporaženi už 540 minut. Po devítigólovém nášupu Přerovu měli v sobotu vyjet do litoměřické Kalich arény k poslednímu předvánočnímu zápasu. Bohužel Středočechy trápí široká marodka, která se naplno projevila v utkání s Porubou, ve kterém stejně jako Přerov dostali devět branek. Zápas byl tudíž po vzájemné dohodě odložen a Motoru se tak Vánoční prázdniny o pár dnů prodloužily.

Sestava Motoru z utkání s Přerovem:

Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Michnáč – M. Novák, Prokeš, Šimánek – Beránek, J. Kloz, Babka.



Vánoční utkání věnované centru Arpida přineslo krom gólové nadílky i několik dalších věcí. Kromě vánočních dresů to byla například nová posila ze Sparty Albert Michnáč (který si hned ve svém prvním zápase připsal dvě asistence), ale hlavně nové klubové rekordy z hokejky Pavla Pýchy. Mladý kapitán si v utkání připsal hned šest kanadských bodů, což se nepodařilo žádnému obránci minimálně od roku 1961. Krom toho také překonal více než dvacetiletý rekord Milana Nedomy pro celkový počet kanadských bodů u obránce. Jeho 38 bodů překonalo rekord hned o dva body a co více, Milan Nedoma ke svým 36 bodům potřeboval celý ročník, zatímco Pavel Pýcha to zvládl za polovic (!).

Předzápasové okénko Aleše Tottera

"Chomutov cílí do první čtyřky, takže potřebuje každý bod. Má velkou sílu v útoku, naposledy proti nám odehrál výborný zápas. Očekáváme útočný hokej z obou stran. Spoléhají na výkon brankáře Pavláta, na něhož se nám však v obou vzájemných zápasech dařilo. Věříme, že v tom budeme pokračovat a fanouškům předvedeme dobrý výkon. Bude třeba, abychom se po pár dnech volna dokázali zkoncentrovat a pokračovali v sérii výher."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....