Banes Motor České Budějovice
27.12.2019, Petra Bicková

Spraví si Motor po prohře s Chomutovem chuť v Edenu?

Předposlední zápas v tomto roce odehraje Motor v Edenu, kde se utká se Slavií. Pražané jsou aktuálně na sedmém místě v tabulce a bodový rozdíl je mezi soupeři 35. kola Chance ligy rovných 30 bodů. Zápas začíná v 17:00 hodin a utkání můžete sledovat na streamu či textovém přenosu.

HC Slavia Praha

Slavia má na svém kontě pouze jednu výhru od druhé poloviny soutěže. První část soutěže ukončila výhrou nad Kadaní, kdy Pražané porazili Trhače 4:3. Následující zápas prohrála Slavia s Chomutovem 2:3. V zápase s Havířovem dokonce Slavia nedala žádnou branku a podlehla Slezanům 0:3. Prohra se konala i v zápase se Vsetínem. Na druhý svátek vánoční mohli ale edenští slavit, 34. kolo Chance ligy ovládla v Porubě Slavia, kde vyhrála 5:2.

Slavia má ve svém týmu známá jména pro fanoušky Motoru. Prvním z nich je rodák z Písku Filip Vlček, který trávil v Motoru sezónu 2016-2017 a následující 2017-2018. Druhým je Petr Vampola. Mistr světa z roku 2010 trávil na jihu sezónu 2017-2018, kdy Budějovice hrály baráž. Vampola je nejlepší v Chance lize na vhazování. Na svém kontě má celkem 472 vyhraných buly.

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je Tomáš Šmerha, který od začátku sezóny nasbíral 32 bodů (14+18). Hned za ním je již zmiňovaný Petr Vampola se 30ti body (9+21).


32. kolo

HC Slavia Praha

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 28. prosince 2019, 17:00, Eden aréna

Posledních pět zápasů Slavie:

Slavia - Kadaň 4:3
Chomutov - Slavia 3:2
Havířov – Slavia 3:0
Slavia – Vsetín 3:5
Poruba - Slavia 2:5

Sestava Slavie z posledního utkání proti Porubě:

Michajlov – P. Hořava, Ryzák, T. Duda, J. Novák, Hejda, Barák, Antoš – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – Šmerha, Kubík, Kuťák – M. Ondráček, Kubica, Furch – Jar. Brož, Kohút, Šteiner.

Zpod Černé věže

Motor se stále vyhřívá na čele tabulky s náskokem 23 bodů. Poslední domácí prohra proti Chomutovu nijak neohrozila pozici lídra. Venku se navíc svěřencům Václava Prospala daří. Za posledních 10 kol prohráli na ledě soupeře pouze jednou, a to ještě v samostatných nájezdech na ledě Přerova, takže alespoň bod putoval na jih.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Chomutovu:

Klouček – Vydarený, Suchánek, Babka, Allen, Plášil, Pýcha – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Michnáč – M. Novák, Prokeš, Šimánek – Beránek, J. Kloz, Endál.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Věřím, že dvakrát za sebou neprohrajeme. V Edenu nás čeká výborná atmosféra, jak od našich fanoušků, tak od slávistů. Věřím, že odvedeme lepší výkon, než jsme předvedli na posledním domácím utkání, kde jsme podlehli Chomutovu 2:5. Do Prahy si jedeme pro tři body."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice