Banes Motor České Budějovice
29.12.2019, Denisa Józsová

Poslední utkání roku 2019 je tady! Motor přivítá ve šlágru kola Vsetín

Motor má za sebou dvě porážky a v dalším kole se rozhodně bude chtít na vítěznou vlnu. Ve šlágru kola přivítá doma Vsetín, takže se očekávat třaskavý souboj na ledě i v hledišti. Soupeři se spolu už dvakrát utkali a v obou případech vzešel jako vítěz jihočeský tým. V prvním zápase padlo rovnou osm branek a vítězem se stal Motor, který vyhrál na vsetínském ledě 5:3. I v dalším utkání vstřelily České Budějovice pět branek, zatímco neinkasovaly ani jednou. Celkově z toho tedy byla výhra 5:0. Pokud se nevydáte přímo do Budvar arény, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

VHK ROBE Vsetín

Vsetín neměl zrovna ideální start do sezóny, ale postupně se hodně zvedal. Nyní mu to tak stačí na průběžné druhé místo. Po třiceti pěti kolech má na svém kontě pětašedesát bodů a na svého soupeře ztrácí bodů dvacet dva, přičemž má o zápas odehráno více. Od Vsetína se vždycky čekají hlavně góly, ale ofenziva Valachů není tak produktivní, jak se asi čekalo. Dohromady totiž nasázela sto dvanáct branek, což je až čtvrté nejlepší číslo v horní osmičce i v lize. Obrana je na tom vcelku podobně, jelikož ROBE inkasovalo devadesát jedna branek. To je v tuto chvíli páté nejlepší číslo v osmičce, ale z dalších týmů je na tom lépe i Jihlava.

Ruku v ruce se střílením branek jdou i přesilové hry. V těch Valaši nasázeli svým soupeřům dvacet sedm branek a jejich využití činí pouhých 14,92%, tady je rozhodně prostor pro zlepšení. Podle čísla asi nikoho nepřekvapí, že jde spíše o to horší číslo v lize. Mezi horní osmičkou je na tom dokonce hůře jen Chomutov. V té druhé skupině dokonce nikdo. To oslabení je na tom o něco lépe, ovšem také to není žádná hitparáda. Celková úspěšnost je 82,50%, což je v horní osmičce třetí nejhorší číslo. Vsetínští jsou však jedním z nejméně trestaných týmů, což jim může rozhodně pomoci.

Ofenzivu vsetínského týmu táhne Radim Kucharczyk, jenž si dosud připsal ve třiceti jedna zápasech sedmadvacet bodů za dvanáct branek a patnáct asistencí. Stejný počet bodů získal i obránce Ondřej Slováček, jenž má na svém kontě branky tři a k tomu přidal dvacet čtyři asistencí, díky čemuž je nejlepším nahrávačem svého celku. Nejlepším střelcem Vsetína je Vlastimil Dostálek, který soupeřům nasázel patnáct branek. V brankovišti se střídá dvojice, která je velmi dobře známá právě v jižních Čechách. Podstatně více prostoru dostal mezi třemi tyčemi David Gába, který zasáhl do dvaceti čtyř utkání a byl u sedmnácti výher svého celku. Jeho úspěšnost je těsně nad devadesáti procenty (90,04%). Druhým gólmanem je ve Vsetíně Ondřej Bláha, který má o něco horší čísla a jeho úspěšnost je 88,79%.

Posledních pět zápasů:

Vsetín - Poruba 3:1
Havířov - Vsetín 2:3sn
Slavia - Vsetín 3:5
Vsetín - Chomutov 4:3p
Litoměřice - Vsetín 3:4p

Sestava Vsetína z utkání proti Porubě

Bláha – Teper, Slováček, Holomek, Hryciow, Jeřábek, J. Drtina, Pernický – Dostálek, Kucharczyk, Jonák – D. Tůma, Pechanec, Březina – Gorčík, Rehuš, Procházka – L. Volf, Šilhavý, Karafiát.


36. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – VHK ROBE Vsetín

pondělí 30. prosince, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovický celek nadále naprosto neohroženě vládne Chance lize. Na svém kontě má totiž osmdesát sedm bodů a před svým vsetínským soupeřem má velký náskok dvaceti dvou bodů. V posledních dvou kolech ale stejně přišly menší zádrhely v podobě dvou porážek. Nejprve totiž Motor padl na svém ledě s Chomutovem, přestože vedl 2:0. To v zápase na Slavii se nedostal do vedení ani jednou. Celou dobu musel stahovat náskok soupeře, což se mu nepovedlo ani jednou, nakonec z toho tedy byla porážka 2:4. Jihočeši tak zažívají nejdelší šňůru proher, která činí pouhé dva zápasy… Jako správný kapitán se nadále ukazuje Pavel Pýcha, který má na svém kontě už třicet devět bodů a co nevidět, by se mu mělo podařit překonat ligový rekord.

Sestava Motoru ze zápasu proti Slavii:

Klouček – Pýcha, Allen, Vydarený, Plášil, Suchánek, Pavel – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec – Michnáč, Gilbert, Doležal – Šimánek, Prokeš, Babka – Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Bude to ideální zápas k tomu, abychom se vrátili na vítěznou vlnu. Čeká se vyprodaná Budvar aréna, hrát bude první s druhým a navíc je to poslední utkání v roce 2019. Chceme vyhrát za tři body a udělat fanouškům radost. Věřím, že jsme natolik kvalitní, že třikrát za sebou neprohrajeme. Chceme navázat na druhou a třetí třetinu ze Slavie, kdy jsme byli lepší, ale neefektivní."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....