Banes Motor České Budějovice
07.01.2020, Jiří Michal

Motor zajíždí na led druhého Přerova. Podaří se mu zvýšit náskok?

Po dni volna čeká Motor další utkání na ledě nejbližšího celku tabulky, druhého Přerova. Po ukončení série vítězství Jihočechů nyní drží českobudějovičtí hokejisté novou, v podobě tří po sobě jdoucích vítězných utkání. Pokud se nechystáte podpořit svůj tým přímo na místě, můžete utkání sledovat pomocí streamu či online textového přenosu.

Zubr Přerov

Přerovský celek je, jak již bylo zmíněno, nejbližším pronásledovatelem Jihočechů v soutěži. Na druhém místě prozatím figuruje s počtem 70 bodů, stejně jako třetí Vsetín. Stavební kámen mužstva představuje nejlepší brankář soutěže Lukáš Klimeš, i díky jeho úspěšnosti (95,49%) se celek může pyšnit nejméně obdrženými brankami v lize. O gólový přísun s pak stará Roman Pšurný, který s 35 body vévodí hráčským statistikám klubu a zároveň plní roli nejpilnějšího střelce. Motor se svým aktuálním sokem v tomto ročníku setká již počtvrté. S bilancí jedné prohry po prodloužení a dvou vítězství se bude pokoušet poprvé od startu Chance ligy porazit Přerov na vlastním ledě.

Posledních pět zápasů

Poruba - Přerov 1:2
Vsetín - Přerov 2:0
Přerov - Slavia 4:1
Chomutov - Přerov 3:1
Přerov - Litoměřice 4:1

Sestava Přerova z utkání proti Porubě

Petrásek – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Forman, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Berger – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Číp – Kočica.


46. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

Středa 27. ledna 17:30, Budvar aréna

Z kabiny Jihočechů

Zdá se, že svěřenci Václava Prospala již dokázali opět naskočit do rytmu kolotoče Chance ligy a menší výsledkový výpadek v okolí Vánoc je již minulostí. Po dvou prohrách dokázal Motor zvítězit v posledním utkání roku 2019 a následně vkročil správnou nohou i do toho dalšího. Momentálně jeho náskok na druhý Přerov činí 26 bodů. Nejproduktivnějším hráčem kabiny je i nadále kapitán Pavel Pýcha (8+34) a nejlepším střelcem Jan Veselým (21).

Sestava Motoru z posledního zápasu

Klouček – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Vydarený, Pavel – Karabáček, J. Kloz, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – Michnáč, Prokeš, J. Veselý – Christov, Babka, Holec – Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Do posledního zápasu moravského tripu se nám se dvěma získanými výhrami půjde dobře. Čeká nás nejtěžší soupeř, který je výborný v obraně a má skvělý přechod přes střední pásmo. Je to jeden z týmů, který disponuje kvalitami, jako budou mít týmy v play off. Z tohohle pohledu to bude dobrá příprava. Chtěli bychom moravský trojzápas ukončit další výhrou a být tak stoprocentní."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....