Banes Motor České Budějovice
09.01.2020, Jiří Michal

JUN: KOM - CEB 6:2 - Junioři půl zápasu drželi krok, pak však přišel střelecký půst

Juniorský turnaj o pohár DHL se pomalu blíží do svého finále, kdy se rozhoduje o pozicích do playoff v každém zápase. Svěřenci Luboše Roba tak vyrazili do Brna, kde dokázali půl zápasu držet výsledkově se svým sokem krok. Poté však Motor v rychlém sledu dvě branky a Kometa si dokráčela pro další body do tabulky.

Hosté z Českých Budějovic vstoupili do utkání aktivněji, domácí se k první střele propracovali až ve 4. minutě, kdy už měl Rachůnek několik úspěšných zákroků. Kometa svého soka začala herně dorovnávat, ale vtom přišla šťastná branka Jakuba Čížka, který po neúspěšném přečíslení s Matoušem Hrubcem nahodil kotouč zpoza branky a domácí gólman si jej srazil za svá záda. Další výraznou událost přineslo až vyloučení střelce úvodní branky.

Z pravého kruhu prudkou střelou překonal Ludvíka Matěj Svoboda. Za stavu 1:1 si početní výhodu vyzkoušel také Motor. Masopust pálil z první, ale Rachůnek se proti jeho pokusu stačil přemístit. Po návratu vyloučeného domácího hráče na led se zase proti brněnskému přečíslení tři na jednoho ukázal Ludvík. Poslední nadějnou střelu prvního dějství si připsal Malý, jenž zahrozil ve vlastním oslabení.

Druhou část utkání začali lépe hráči Komety. Hned po jejím začátku se usadili před Ludvíkem a svému soupeři dávali jen malý prostor. Hostující brankář si dokázal poradit s nebezpečnou střelou Snášela a dorážkou Bartese, Dominick Vašíček už však z pravého křídla skóroval. Navýšit brněnské vedení mohl záhy Indrák, ale místo toho se radovali hráči na druhé straně. Na vrchol levého kruhu dostal od Michala silného nabito Matouš Masopust, jenž po najití výhodnější pozice zakončil mezi betony.

Kometa však nepolevovala ze svého tlaku, s kterým do třetiny vstoupila. Krátce po polovině utkání se domácí dostali opět do vedení, když z nepřehledné situace před brankou skóroval Martin Snášel. Jen o pár sekund později vyslal Patrik Vašíček do přečíslení dva na jednoho Daniela Indráka s Michalem Kuncem, poslední jmenovaný ránou bez přípravy prostřelil brankáře Ludvíka. Následující šance se odehrály hlavně v přesilových hrách, které si vyzkoušely oba týmy, branka už ale do sirény oznamující konec druhé třetiny nepadla.

Kometa začala v třetí třetině rychlou brankou, o kterou se nasměrováním kotouče u brankoviště postaral Michal Kunc. Motor se snažil dotáhnout nyní už tříbrankového manko, ale místo toho přišlo oslabení hostujícího celku. Nedovolený zákrok ale předvedl také domácí útočník, a tak následovala hra ve čtyřech na obou stranách, která žádnou gólovou šanci nepřinesla.

České Budějovice však mohly využít přesilovku v 50. minutě, kdy se po Masopustově přihrávce objevila před Čížkem prázdná branka. Po návratu vyloučeného Patrika Vašíčka na led odskočila Kometa už na rozdíl čtyř branek. Daniel Indrák získal puk ve středním pásmu, bez problémů prošel přes mezikruží až před branku, kde zamíchal s pukem, který přes Ludvíkovy betony přeskočil až za brankovou čáru. V závěru utkání znovu zkusily své štěstí obě strany, ale poslední sekundy už s pukem na hokejkách plně kontrolovali domácí, kteří v tomto utkání berou tři body za vítězství 6:2.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob: V první třetině jsme s Brnem hráli vyrovnanou partii. Zápas se však rozhodl ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali během jedné minuty dvě branky. Výkon některých hráčů šel pak rapidně dolů. Před třetí třetinou jsme si řekli, že dáme kontaktní branku a budeme čekat na chybu soupeře, bohužel jsme z prvního střídaní inkasovali další branku a to byla definitivní tečka pro nás se zápasem něco udělat. Ve zbytku utkání už Brno bylo lepší. 

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....