Banes Motor České Budějovice
11.01.2020, Jiří Michal

JUN: JIH - CEB 5:1 - Junioři první polovinu utkání drželi vyrovnaný stav, přesto odjíždějí z Jihlavy bez bodu

Po domácí výhře nad Kladnem a prohře na ledě Komety se v sobotu junioři Českých Budějovic vypravili na cestu na vysočinu, kde je čekalo utkání s Duklou Jihlava. Podobně jako proti Kometě se hráčům pod vedením Jiřího Hanzala dařilo výsledkově držet se soupeřem krok přes polovinu utkání. Poté však přišel herní výpadek a Jihlava odskočila na rozdíl dvou gólů. Jihočeši již nedokázali na vývoj reagovat, a tak všechny body zůstaly na domácí půdě.

První třetina přinesla spíše hokej, kde se oba celky vzájemně na ledě hledaly. I přes šance na obou stranách, a to jak v početních výhodách nebo ve hře 5 na 5, se v první části ani jeden z celků nedokázal prosadit přes dobré výkony obou gólmanů. Hráči šli do kabin za vyrovnaného stavu 0:0.

Druhá část přinesla o něco atraktivnější hokej. Na hře bylo vidět, že si oba celky v kabině probraly věci, které třeba zlepšit a také se to projevilo. Na gól diváci čekali až do 31. minuty. Doležal posunul kotouč zpoza branky Dvořáka na mezikruží přesně na hůl právě Lukášovi Gergelovi, který nic nevymýšlel a tvrdou střelou k pravé tyči otevřel skóre zápasu – 1:0. Po necelých třech minutách bylo ale opět srovnáno. Michal Silný se dostal do úniku ve vlastním oslabení a střelou k pravé tyči srovnal na 1:1. To ale nebylo zdaleka poslední slovo druhé části. Ve 38. provedl zavezení do útočného pásma po levé straně kluziště skvěle Dvořák, posunul kotouč křižnou přihrávkou na Richarda Pětníka a ten přesnou střelou k tyči vrátil vedení opět na domácí stranu – 2:1. Poslední slovo druhé části měl Patrik Čermák, který se dostal k odraženému kotouči po střele Piskače z levé strany a do prázdné branky navýšil na 3:1.

Do třetí třetiny šli hráči domácího celku s větší pohodou a větším klidem než hosté. Ve 45. minutě dodal ještě větší pohodu na jihlavské hole po kombinaci v přesilové hře Daniel Piskač, který se dostal k puku po přihrávce od Doležala a střelou k pravé tyči navýšil na 4:1. Na konečných 5:1 navýšil v 58. minutě Jakub Krajíček, který se v přesilové hře dostal k odraženému kotouči od betonu Dvořáka a do prázdné branky stvrdil vítězství domácí Dukly.

Ohlasy po zápasu

Jiří Hanzal (HC Motor České Budějovice): My jsme sem jeli samozřejmě vyhrát, ale neumím moc vysvětlit výkon našeho týmu, proč jsme hráli tak špatně, protože jak v Brně, tak s Kladnem jsme hráli dobrý hokej. Dnes jsme tu ale zahráli nejhůře za celou sezonu a Jihlava zaslouženě vyhrála

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....