Banes Motor České Budějovice
13.01.2020, Denisa Józsová, Michal Luxa

Náskok je krásný, ale chceme vyhrát každý zápas, má jasno Lukáš Endál

Budějovice dlouho prohrávaly na chomutovském hřišti, ale na konci první třetiny se jim povedlo srovnat. Do černého totiž pálil Lukáš Endál, jenž srovnal stav utkání. V zápase si připsal ještě jednu asistenci a byl opravdu hodně vidět.

Dnes to byl opět souboj prvního s druhým, tak jaké to bylo střetnutí?
Já myslím, že to bylo dobrý. Padlo hodně branek a divákům se tento zápas musel líbit. O to více si vážíme toho, že se nám tady povedlo uspět.

Byl rozhodujícím momentem konec druhé třetiny? Chomutovu se tam sice povedlo srovnat, ale vy jste hned odskočili do jednobrankového vedení…
No, myslím si že jo. Také si ale myslím, že celkově jsme ten zápas hráli dobře, a to od první do poslední minuty. Sice jsme tam po nějakých chybkách inkasovali, ale pokaždé jsme dokázali odskočit, což nás udrželo ve hře. Proto si myslím, že jsme dnes to utkání zvládli.

Ve druhé třetině to přece jen vypadalo, že jste přepnuli na vyšší stupeň, což Chomutovu dělalo problémy. Bylo to tak, nebo to tak jen vypadalo?
Ty jo, já nevím... Ale asi jo. My se snažíme takhle hrát a aktivně bruslit. Snažíme se o to, abychom ty soupeře přehrávali. To si myslím, že se nám i daří a je to vidět i v těch zápasech, kdy máme větší převahu než naši protivníci.

Vy jste vstřelil první branku, jak jste vlastně celou situaci viděl?
Skončila brankou, takže hlavně dobře dopadla. My jsme tam ale měli už předtím nějaká střídání, která vypadala dobře. Po tom vhazování dostal puk Bába, který roztahoval hru. Já jsem čekal na kruhu a čekal jsem, jestli mě uvidí. Všiml si mě, navíc zbytek hráčů byl před bránou. Sice jsem stál v mrtvým úhlu, ale čekal jsem, jestli mi nahraje. Puk mi poslal a byl to i trochu šťastný gól, kdy puk letěl nahoru do víka.

Lukáš Endál proti Chomutovu

Body: 1+1
+/-: +2
Střely na branku: 3
Čas na ledě: 11:23

Vy jste byl i u druhé branky, kde už jste mohl vystřelit, přesto jste nahrál. Věděl jste, že přihrajete, nebo to spíše vyplynulo ze situace?
Ten hokej je tak rychlý, že se člověk musí rozhodnout ve vteřině. Viděl jsem tam ještě lépe postaveného spoluhráče (pozn. red. Martin Beránek), který mohl dávat do prázdné brány. Tak jsem mu to posunul a on to dal. Bylo to super a pěkná akce celé pětky. Všichni jsme se do toho zapojili a skončilo to tímhle krásným gólem.

Mohlo to třeba vyplynout z toho, že jste v pohodě? Přece jen máte v tabulce velký náskok… Věříte si pak více do těch šancí?
Tak to sebevědomí určitě hraje roli. Ten náskok je krásný, ale my jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. Na ten náskok proto nijak moc nehledíme. V tabulce máme ale velký náskok a možná si díky tomu dovolíme i něco více, ale nevím. Tohle je hodně sporné. Takto chceme prostě hrát, trenéři nás k tomu nabádají a nám to vychází, za což jsme rádi.

Vy jste vlastně v Chomutově působil. Jak na to období vzpomínáte?
Tak já na to období vzpomínám rozhodně v dobrém, tehdy jsme uhráli postup. Akorát mě mrzely reakce některých fanoušků, kteří zde na mne řvali. Jinak k Chomutovu mám ale krásný vztah a ta jedna sezóna, kterou jsem zde strávil, byla úžasná, navíc umocněná vrcholem v podobě postupu. Proto mám na Chomutov jen dobré vzpomínky, a to jak na město, tak klub a vlastně na všechno.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....