Banes Motor České Budějovice
15.01.2020, Denisa Józsová

Nic se nám nedařilo. Slavia vyhrála zaslouženě, je si vědom Jakub Babka

Jakub Babka ukazuje v každém zápase, že je hokejovým obojživelníkem. Ač původem útočník, poslední dobou se představuje hlavně v obraně, kde nastupuje s Reném Vydareným. Ani budějovický obránce s číslem čtrnáct ovšem nedokázal zabránit dnešní porážce se Slavií, kde i on nějakou dobu hrál. Přesto si dnes připsal alespoň asistenci, kdy po jeho střele vstřelil vedoucí branku Jan Kloz.

Jak byste dnes zhodnotil utkání, ve kterém jste získali bod?
No, nevím. Dnes asi můžeme být ve výsledku rádi, že jsme získali alespoň ten jeden bod. Po první třetině jsme klidně mohli prohrávat 1:4, jelikož to tam zvonilo zleva i zprava, kdy tam Slavia nastřelila několik tyček. My jsme se ani nedokázali pořádně dostat přes ten jejich forček. Nedokázali jsme pořádně vyjet z pásma a Pražané nás tam potrestali jen jednou, přestože měli podstatně více šancí.

Dvakrát jste v zápase vedli, ale hosté pokaždé srovnali. Čím to?
Dnes tam byly rozhodně chyby, ale jak jsem už řekl, tak potrestat nás mohli víckrát. Myslím si, že pokaždé zaslouženě srovnali, pak i vyhráli. Dnes se nám za žádnou cenu nedařilo dostat přes ten jejich forček. Byli na nás dobře připravení, zatímco nám se tolik nedařilo.

U druhé branky Slavie to vypadalo, že jste špatně vystřídali. Jak jste tedy celou situaci viděl? Vy jste byl právě ten, kdo se tam zjevil jako poslední obránce proti přečíslení.
Já jsem tam právě zrovna skákal ze střídačky, až když oni jeli na naši branku, tak jsem to chtěl dobruslit. Snažil jsem se vytvořit tlak na toho hráče s pukem, ale on stejně dokázal nahrát na spoluhráče, který tam pak byl úplně sám. Myslím si ale, že chyba se stala ještě chvilku před střídáním v tom, že jsme nedokázali udržet puk u nich v pásmu, přestože jsme ho předtím měli na hokejce.

Jakub Babka proti Slavii

Body: 0+1
+/-: 0
Střely na branku: 2
Čas na ledě: 16:30

Dnes to navíc vypadalo, že se ani pořádně nemůžete dostat do tempa…
No, jasně. Možná to už bylo tím, že nás na začátku, nechci říct, že nás úplně nepustili z pásma, ale byli většinu času u nás. To bylo něco, co nám hodně uškodilo.

Vy už celkem pravidelně nastupujete v obraně, kde sbíráte vcelku dost bodů. Jak jste tedy spokojen s herním vytížením i bodovým kontem?
Rozhodně musím říct, že jsem spokojený, protože se mi na beku relativně daří. Hlavně tam hraju s Rendou (pozn. red. René Vydarený), který už má přece jen něco odehráno. Vím, že když tam udělám nějakou chybu nebo se někde zapomenu, tak on je natolik zkušený a dobrý, aby mě zastoupil, takže se mi i s ním hraje moc dobře. K tomu máme nějaké beky zraněný, takže se dá vlastně říct, že jediná možnost jsem já, proto tam hraju. Musím však říct, že mě to baví. Přece jen mám hodně času na ledě, navíc se mi daří bodově. K tomu se daří celému týmu, za což jsem samozřejmě rád.

Vy jste ve Slavii působil, berete proto ty zápasy nějak speciálněji?
Dá se říct, že jo. Spoustu kluků tam znám, takže jsem proti nim asi i trochu nahecovanější. Je to ale už delší dobu, co jsem tam hrál, takže už to není tolik vyhrocené. Je to pro mě jako každý jiný zápas, který chci vyhrát. Je tam ale několik kluků, které tam znám více, proto je o motivaci postaráno.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....