Banes Motor České Budějovice
22.01.2020, Filip Kortus

CEB - POR 4:2 - Poruba dotahovala, ale Motor uhrál všechny body

Ve 44. kole Chance ligy Jihočeši přetlačili ostravskou Porubu poměrem 4:2. Po výborné první třetině vedl Motor už o tři branky, ale soupeř se ve druhé třetině vrátil dvěma góly do zápasu a utkání pořádně zdramatizoval. V závěru ještě zkusili Porubští power play, ale ta jim nevyšla a Pavel Pýcha upravil na 4:2. V sobotu hraje Motor znovu doma, protože bude hostit Havířov.

První třetina vyšla Motoru na jedničku. Nasázel soupeři tři branky a neinkasoval ani jednou, za což ale mohl děkovat především Milanu Kloučkovi, který svůj tým několikrát podržel. Po třech minutách a třech vteřinách našel Vít Christov z otočky Connora Allenaa zámořský bek našel místo na bližší tyči – 1:0. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Od modré nahodil kotouč René Vydarený a hbitý Vít Christov se k puku dostal dříve než Hynek Kůdela, takže stihl poslat kotouč do sítě – 2:0. Mezi střelce se v šestnácté minutě zapsal i Jakub Babka, když střelou o tyč rozjásal domácí fanoušky potřetí – 3:0. Poté se skvěle uvedl domácí brankář, když rychlým skokem překazil soupeři gólovou radost.

Druhé dějství vyšlo mnohem lépe ostravskému týmu. Snížit se podařilo nejlepšímu střelci Poruby Tomáši Gřešovi, když jeho střela zapadla až za Kloučka – 3:1. Necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny se hosté dostali na dostřel jedné branky. Od modré vystřelil švihem Filip Dundáček a jeho střela proletěla až do sítě – 3:2.

Třetí třetina začala opatrně z obou stran a čekalo se, zda domácí znovu odskočí, nebo se hostům podaří srovnat. Jihočeši mohli přidat čtvrtou branku, jenže ke Gilbertovi se včas vrátil jeden z obránců, takže mu nedovolil úspěšné zakončit. Pouze centimetry dělily domácí tým od uklidňující čtvrté branky. Mezi kruhy byl úplně sám Jan Kloz, jenže trefil pouze tyčku. Další dobrou šanci spálil Miroslav Holec, když po odrazu od zadního mantinelu netrefil odkrytou branku. Necelé tři minuty před koncem zkusila Poruba hru bez brankáře, čehož ale využil Pavel Pýcha a střelou do prázdné branky rozhodl na konečných 4:2.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (Motor): "Spokojen mohu být jen s první třetinou. Po dlouhé době jsme měli v domácím utkání dobrý nástup. Od druhé třetiny jsme ale přestali střílet a tlačit se do branky. Dostali jsme dva góly a pak jsme se trápili. Nepomohli jsme si ani v přesilovkách. Na můj vkus jsme hráli až moc vlažně a málem se nám to vymstilo. Hokej se hraje šedesát minut, to jsme my nehráli."

Miloš Holaň (Poruba): "Chybělo nám pět hráčů z prvních dvou pětek, které skolila viróza. To jenom taková drobná omluva. Nastoupili jsme zbytečně ustrašeně a po třech našich chybách šel soupeř do tříbrankového vedení. Od druhé třetiny se domácí trochu uspokojili a my jsme měli spoustu přečíslení, která jsme ale nevyužili. Třetí třetina byla vyrovnaná, při power play jsme špatně vyhodnotili situaci a dostali do prázdné čtvrtý gól."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....