Banes Motor České Budějovice
13.02.2020, Filip Kortus

Mohli jsme skončit lépe, říkal po turnaji devatenáctky Jakub Čížek

Oblékal dres už ve třech reprezentačních kategorií, nyní přidal i čtvrtou. Útočník Jakub Čížek v uplynulém týdnu bojoval za reprezentační devatenáctku na turnaji v Berlíně, kde svěřenci Davida Bruka obsadili čtvrtou příčku. Opora juniorky zakončila turnaj s bilancí dvou asistencí.

V úvodní nominaci na turnaj do Berlína jste chyběl, nacházel jste se jenom mezi náhradníky. Věřil jste, že byste se nakonec do týmu mohl dostat?
Tajně jsem v to doufal, ale už se blížil začátek turnaje a nikdo se neozýval. Nakonec jsem se dva dny před startem dozvěděl, že jsem se dostal do nominace a odcestuji s týmem do Německa.

Myslíte si, že mužstvo mělo na více než na konečné čtvrté místo?
Rozhodně. Je to neúspěch, mohli jsme skončit mnohem lépe. Kromě zápasu s Německem jsme odehráli tři povedená utkání. S Finskem jsme prohráli po nájezdech, ale hráli jsme velice dobře. Poté jsme porazili Švýcary.

Nedoplatili jste v posledním utkání se Švédy na fyzicky nejnáročnější program ze všech?
Možná ano, ale Švédsko mělo opravdu silný výběr. Hráli jsme čtyři zápasy ve čtyřech dnech, soupeř měl naopak před zápasem s námi den volno. Náročné to bylo, ale nijak jsme neodpadli.

Celý turnaj jste odehrál ve stejné formaci?
Společně s Tomášem Křehlíkem a Adamem Křemenem jsme začali ve čtvrté formaci, následně jsme se posunuli do třetí. Poslední utkání už se sestava mírně promíchala a dohrával jsem v prvních dvou lajnách.

Sedli jste si spolu?
Myslím si, že ano. Podařilo se nám vstřelit pár branek, to bylo dobré. Měl jsem z turnaje dobrý pocit, doufám, že se mi povedl.

Společně s vámi se turnaje pěti zemí zúčastnil i Jiří Šrámek, který plnil roli kustoda. Uvítal jste, že se vámi odcestoval i někdo ze stejného klubu?
Samozřejmě, měl jsem radost, že pan Šrámek jede s námi. Celkově o nás bylo parádně postaráno, užíval jsem si to. Spali jsme na luxusním hotelu, měli jsme na výběr z opravdu pestré stravy. To nemělo chybu.

Co čeká reprezentační devatenáctku v závěru sezony?
Nejbližší akcí je dubnový turnaj čtyř v Hodoníně, kam bych se pochopitelně chtěl probojovat.

V národním týmu oblékal Jakub Čížek dres s číslem devatenáct
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice