Banes Motor České Budějovice
13.02.2020, Jiří Michal

JUN: PLZ - CEB 4:1 - Junioři po pauze nestačili na Indiány z Plzně

Po reprezentační přestávce se rozeběhl kolotoč i juniorského superpoháru DHL a svěřenci Luboše Roba a Jiřího Hanzala zamířili až na západ Čech do plzeňské Logspeed Arény. Již od první třetiny byli domácí aktivnější a zápas tak dokázali dovést do vítězného konce. Jediným střelcem na straně Motoru se stal Jakub Čížek.

V první třetině dostali hosté hned v úvodu šanci v podobě přesilové hry, kterou však využít nedokázali. Na větší šanci si tak museli diváci na plzeňském zimním stadionu počkat až do 7. minuty, kdy Schwartz s Čížkem řešili situaci dva na jednoho ovšem se šťastným koncem pro domácího gólmana. Ve 12. minutě se však skóre již měnilo. Plzeňský Michal Houdek, který ranou za modrou propálil Dvořáka a využil tak přesilovou hru domácích. O pár minut později Motor hrál opět oslabení. Ačkoliv domácí tlačili co mohli, druhou početní výhodu nevyužili. Ještě těsně před první sirénou se pokusil zasunout mezi betony hostujícího brankáře Čermák, úspěšný však nebyl.

Českobudějovickým hráčům se vůbec nevyvedl vstup do prostřední části. Sebastián Malát dostal přihrávku zpoza branky a střelou bez přípravy se nemýlil 34 sekund po startu druhé periody. Plzeňští nadále pokračovali v tlaku a České Budějovice do větších šancí nepouštěli. Ještě hůře z pohledu Jihočechů bylo ve 27. minutě, kdy po rychlém výpadu Marka Kopice inkasoval Dvořák již potřetí. První vážnější šanci ze strany Motoru měl poté v polovině utkání Masopust, který ujel domácí obraně, na Koláře však již nevyzrál. Ve vlastním oslabení pak táhl akci dva na jednoho opět Čížek, ovšem Kolář nadále držel čisté konto. Svěřenci Luboše Roba poté dostali k dispozici ještě dvě početní výhody, ani v jedné ale skórovat nedokázali.

Jak špatně Motor vstoupil do druhé třetiny, o to lépe vstoupil do třetí. Minutu po začátku ujel do úniku Jakub Čížek, jenž byl faulovaný a rozhodčí nařídil trestné střílení, které následně proměnil a vykřesal jiskru naděje. Hráči hostujícího celku se snažili víc zatlačit na domácí Indiány, ovšem vše narušilo další vyloučení ze strany Motoru. Matěj Kolda dostal puk na osu hřiště a z první rozjásal místní příznivce počtvrté. Stejný scénář se mohl opakovat i o tři minuty později. Při další přesilovce Plzně opět hrozil střelou z prostředka hřiště Kolda. Krásný semafor v 50. minutě předvedl i Dvořák. Od té chvíle se Českobudějovičtí hráči dostali pouze k jedné větší šanci, kterou však nedokázali dotáhnout až do konce. Na ledě Škody Plzeň junioři Českých Budějovic prohráli poměrem 1:4.

Ohlasy po zápasu

Michal Dvořák (HC Škoda Plzeň): "Slušný zápas. Důležité bylo, že jsme přidali branky a soupeři odskočili. Musíme ale bojovat dál, každý duel hrajeme již nyní o život. Skupina je vyrovnaná a nás zítra čeká extrémně těžký soupeř a zápas. Doufám, že kluci k tomu podle toho přestoupí."

Luboš Rob st. (ČEZ Motor České Budějovice): "My jsme věděli, že Plzeň bude v silném složení. Kdybychom je chtěli porazit, byl by potřeba maximální výkon od všech hráčů. Jenže jsme měli pasáže, ve kterých jsme domácí pustili z uzdy. Snažili jsme se bojovat, bohužel rozhodly i přesilovky, my byli dost vylučování. Musíme si přiznat, že soupeř byl lepší a zaslouženě zvítězil."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....