Banes Motor České Budějovice
21.02.2020, Adam Pavlíček

DOR: CEB - VSE 2:3 - Dorost přišel o body jedinou sekundu před koncem

Smolný zápas, především pak jeho smolný konec zažili v pátek českobudějovičtí dorostenci. Ti se se Vsetínem přetahovali téměř celé utkání, které nebylo nijak jednoznačné, naopak nebyla znát převaha ani na jedné straně. Už to vypadalo, že se po "plichtě" půjde do prodloužení, jenže... Pouhou sekundu před koncem se trefil Babeliak a bylo po bodových nadějích. V sobotu si dorostenci mohou spravit chuť proti Porubě, které se taky postaví na domácím ledě.

Utkání se hrálo v poměrně vyrovnaném duchu, oba týmy se dostávaly do šancí poměrně často, přesto se o gólové hody nejednalo. Marcel Kříž se po rychlé útočné akci dostal do dobré pozice a z ní se nezmýlil. Vsetín se v útočném pásmu potom neprosadil a v první třetině na první branku Jihočechů nezareagoval.

Podařilo se mu vyrovnat až po polovině zápasu. Tadeáš Hrnčíř zaznamenal vyrovnávací trefu, načež na něj o chvíli později navázal také hostující Šimon Rigo a Vsetínští se dostali do vedení. Poté ale před odchodem do kabin srovnal David Kašpar a hrálo se opět odznovu.

Třetí perioda se hrála rozvážně, ani jeden z týmů pochopitelně nechtěl ztratit nadějný stav. Už to vypadalo, že se půjde do samotného prodloužení, nicméně pouhou sekundu! před koncem se z velké vzdálenosti mezi přesné střelce zapsal Boris Babeliak a o tom, kam poputují tři body, bylo rozhodnuto.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....