Banes Motor České Budějovice
27.02.2020, Adam Pavlíček

Konec základní části se blíží. Motor míří na sever k Pirátům

Českobudějovické hokejisty čeká poslední trojice zápasů před koncem základní části. Dva z nich odehrají na venkovních kluzištích, přičemž v sobotu míří na sever Čech, k chomutovským Pirátům. Úvodní buly utkání bude vhozeno v 16:00. Pokud se nevydáte tým podpořit osobně, můžete fandit u textového či živého přenosu.

Chomutovští Piráti nejeví především v poslední době příliš konzistentní formu. V posledních čtyřech zápasech si připsali tři výhry a jednu prohru. Předtím ale následovala nepříznivá série, která čítala sedm zápasů bez výhry, a dokonce jen s bodovým ziskem. Severočeši se tak nyní nacházejí v tabulce na čtvrté pozici a ještě mohou pomýšlet na pomyslnou bronzovou příčku. Potřebovali by ale vyhrát minimálně dva zbývající zápasy, přičemž by Vsetín nesměl již při nejlepším bodovat. Poté by svěřenci Miroslava Buchala mohli pomýšlet na postup tabulkou.

V týmu lodivoda Miroslava Buchala se bodově nejvíce daří útočníkovi Petru Stloukalovi. Ten patří i mezi nejproduktivnější hráče celé ligy. Stloukal vede chomutovskou ofenzivu s 50 body (23+27). Z obránců poté nejvíce vyčnívá exbudějovický Dušan Žovinec, kterému se z obranné řady podařilo posbírat již 20 bodů (5+15). Z bývalých hráčů Motoru na soupisce nalezneme také Jakuba Doktora, ten ale působí na hostování v Havířově.

Sestava Pirátů z minulého utkání:

Pavlát – Schaus, Seemann, Havel, Žovinec, Štochl, Lang, Rýgl – Stloukal, Pitule, Rudovský – Suchý, Chlouba, Hlava – J. Svoboda, Kverka, Tomica – Llewellyn, Šagát, Chrpa.


55. kolo

Piráti Chomutov

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 1. března 2020, 16:00, Rocknet aréna

Z českobudějovického tábora

S ohledem na tabulku není ohledně jihočeského Motoru co řešit. Svěřenci Václava Prospala obnovili rekord ligy, když získali nejvíce bodů v historii druhé nejvyšší soutěže a již dlouhou dobu je jisté, že jim prvenství nikdo nevezme. Přesto se v kádru Jihočechů v nedávné době objevil problém, a to na brankovišti. Jan Strmeň si při tréninku poranil prst, a tak bude zatím na delší dobu mimo hru. Na Kladně se pak zranil Denis Godla, a tak si Rytíři stáhli zpět svého Adama Brízgalu. Všechna tíha je nyní na bedrech Milana Kloučka, záda mu v následujících zápasech bude krýt Marek Dvořák. Jak velký, a zda vůbec, to nakonec bude problém, se teprve uvidí.

Sestava Motoru z minulého zápasu:

Klouček – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Svach, Lytvynov, Suchánek – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, J. Veselý – Babka, Prokeš, Raška I – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....