Banes Motor České Budějovice
02.03.2020, Filip Kortus

V dospělém hokeji jsem tak vysokou výhru nezažil, říkal navrátilec Karel Plášil

Nastoupil poprvé od začátku ledna, ale v Budvar aréně by asi nikoho nenapadlo, že prakticky dva měsíce nehrál soutěžní zápas. Obránce Karel Plášil proti Slavii naskočil poprvé po zranění a hned se zapsal mezi střelce, když se trefil po krásné akci. Motor nasázel soupeři dvanáct branek a připsal si nejvyšší výhru v sezoně.
Zažil jste někdy v dospělé kategorii tak vysokou výhru?
Mezi dospělými určitě ne. Je to poprvé, co jsem takhle krásný výsledek zažil. (úsměv) V žácích se nám občas stalo, že jsme vyhráli opravdu vysoko, ale v dorostu a juniorce už nic takového nepamatuji.

Utkání se zlomilo už v první třetině nebo až ve druhé, kdy přišla gólová smršť?
Myslím si, že až ve druhé, kdy nám tam napadalo spoustu branek a poté už jsme se snažili pouze udržet si stejně dobrý výkon.

V jaké části zápasu vás napadlo, že byste mohli nasázet alespoň deset branek?
Nad tím jsem nechtěl vůbec přemýšlet. Naším cílem bylo, abychom hráli pořád stejně. To se dařilo a nekoukali jsme, jestli se skóre blíží deseti vstřeleným brankám.

Karel Plášil proti Slavii:

Body: 1 (1+0)
Střely: 2
+/-: +6
Ice time: 21:09

Je před play off dobrým signálem, že jste znovu dokázali podat přesvědčivý výkon?
Určitě. Bude důležité, abychom si udrželi vysoký standard a přenesli si ho i do dalších zápasů. Taková výhra se jen tak nepovede, ale musíme pokračovat i dál.

Vychutnal jste si krásnou branku, kterou jste vstřelil?
Rozjel jsem se a čekal, jestli proti mně někdo vystoupí. Přemýšlel jsem, že vystřelím, ale nikdo proti mně nebyl. Jsem rád, že se mi otevřela tahle varianta a mohl jsem zakončit do skoro prázdné branky.

Do zápasu jste se zapojil po dlouhé přestávce zaviněné zraněním. Kolik tréninků jste před zápasem zvládl?
Čtyřikrát jsem trénoval a následně se mě trenéři zeptali, zda budu připraven naskočit do zápasu. Souhlasil jsem a budu se snažit to zvládat i nadále.

Máte radost, že jste naskočil do zápasu ještě před play off?
Samozřejmě. Dlouho jsme nevěděli, zda do konce sezony ještě naskočím. Jsem rád, že se to povedlo a už jsem hrál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....