Banes Motor České Budějovice
03.03.2020, Marek Baloun

Poslední výjezd před play-off zavede Motor na Vsetín

Do konce základní části zbývají už jen dva zápasy - jeden venku a jeden doma. Domácí s Porubou nás čeká až v sobotu, ale už úderem středeční půl šesté večerní se v pekelné atmosféře vsetínského stadionu na Lapači odehraje bitva s tamějšími Valachy. Pokud hodláte podpořit Motor přímo na místě, jenom dobře. Pokud se ale nemůžete vydat na onu náročnou cestu, bude pro vás klasicky připraven jak přenos obrazový, tak textový.

VHK ROBE Vsetín

Aktuálně třetí Vsetín má svého play-offového soupeře už prakticky jasného. Situace se ještě během zbývajících kol může změnit, nicméně je jisté, že Valachy čeká buďto pražská Slavia, nebo horníci z Havířova. V obou případech jde o nevypočítavého soupeře, který může překvapit soupeře i sebe sama. Důkazem budiž totální fiasko Slavie v pondělním střetu v Budvar aréně, kdy sice Pražané skórovali jako první, po 60 minutách ale na kostce svítil devastující výsledek 12:1. Hlavní hvězdou zápasu se stala nedávná posila Adam Raška, který stál u celé třetiny všech branek Budějovic.

Vsetín má pověst čistě hrajícího celku. Koneckonců, jedná se o aktuálně druhý nejméně trestaný tým, kdy nedosažitelně čistší je už jen Havířov. Co ale pro Moravany už tolik pozitivně nemluví, jsou výsledky. Svěřenci Jiřího Dopity po třech výhrách nejprve nestačili na rozjeté RESIDOMO, v pondělí pak prohráli na ledě Poruby 2:3. Zápas, který Slezané vyhráli během první čtvrthodiny, provázelo spoustu emocí a nechyběly ani šarvátky. Hned nadvakrát se po odpískaném faulu Vsetína do sebe pustili domácí Jan Hudeček a valašský David Březina. Svoje si k tomu řekl i legenda českého hokeje Dopita: ,,Nechci srážet Porubu, ale my jsme hokejovější mančaft, snažíme se hrát hokej. Pokud budou proti nám takhle hrát, tak si budou myslet, jak hrají dobře, ale bohužel obrázek českého hokeje bude přesně takový, jaký je. To není hokej, to je sumo!"

Sestava Vsetína s utkání s Porubou:

Gába – Slováček, Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, J. Drtina, Holomek – Jonák, R. Vlach, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, Kucharczyk, L. Volf.


57. kolo

VHK ROBE Vsetín

ČEZ Motor České Budějovice

středa 4. března 2020, 17:30, Zimní stadion na Lapači

ČEZ Motor České Budějovice

O Motoru toho bylo, je a bude napsáno ještě spoustu. Jednoznačný vítěz základní části, pokořitel vlastního rekordu v počtu získaných bodů, pravděpodobně jediný tým, který přesáhl hranici dvou set nastřílených branek (Litoměřicím k tomuto milníku chybí ještě devět zásahů)...co se ale bude ještě dlouho řešit, je dekapitace pražské Slavie. Sešívaní v pondělním střetnutí začali zápas lépe, když se v čase 02:18 prosadil Filip Kuťák, tím ale veškerá sláva a radost Pražanům skončila. V čase 09:53 srovnal stav utkání Adam Raška a po šedesáti minutách, čtyřech gólech Rašky a skóre 12:1 odjel tým Miloše Říhy domů s velkou ostudou. Pro Jihočechy to byla kromě krásné exhibice i vzpomínka na legendy budějovického hokeje. Kromě ceremoniálu při příležitosti udělení pamětní mince Jaroslavu Pouzarovi viděly útroby Budvar arény dvanáctigólový nášup naposled 3. října 1980, kdy Motor porazil tehdejší Gottwaldov dokonce s čistým štítem.

Sestava Motoru z utkání se Slavií Praha:

Klouček – Plášil, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška, R. Přikryl, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

Vsetín poslední dva zápasy prohrál, navíc měl problémy s rozhodčími, takže budou semknutí. Drží s námi bilancí a středa bude dobrá generálka na play-off, jak z hlediska kvality soupeře, tak jeho nasazení a bouřlivého prostředí. Určitě vítáme, že máme takhle kvalitní zápas v závěru základní části. Nastaví nám to zrcadlo pro play-off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....