Banes Motor České Budějovice
07.03.2020, Jiří Michal

JUN: MLB - CEB 5:0 - Junioři v oslabené sestavě podlehli v posledním utkání Mladé Boleslavi

K poslednímu utkání Superpoháru DHL vyrazili junioři do Mladé Boleslavi ve velmi úzkém složení, jak již avizoval hlavní trenér Luboš Rob. V zápase se již nebojovalo o pozic pro play-off, jelikož oba dva celky již neměly možnost se do další fáze soutěže dostat.

První třetina byla zcela v režii domácí Mladé Boleslavi. Ta už po 76 sekundách hry vedla 1:0 zásluhou Erica Mežnara, k němuž se odrazil příhodně puk a následně zakončil ke vzdálenější tyči. Boleslavští měli k dispozici ještě přesilovou hru, v ní sice nějaké šance zaznamenali, ale nevyužili ji.

V 9. minutě se Středočeši trefili podruhé. Několika střelám ještě Dominik Ludvík odolal, jenže poté už se nestačil přemístit. Toho využil David Sýkora, jenž nasměroval kotouč do odkryté brány. Početní výhodu si zahráli také hráči Motoru, ti se však nedostali prakticky do žádných šancí a Boleslavští kontrolovali hru. 20 sekund před koncem prvního dějství domácí navýšili na 3:0 zásluhou Jána Petrisky, který z blízka překonal Dominika Ludvíka.

Už po minutě a půl ve druhé třetině vedli Středočeši 4:0. Ze samostatného úniku uspěl se střelou mezi betony Jan Půček. Bruslaři se trefili ve 27. minutě v oslabení. Motor sice sehrál početní výhodu dobře, jenže pak Jihočeši neuhlídali Jána Petrisku, který přehodil gólmanův beton a zvýšil na 5:0. Ještě předtím měli poměrně slibnou příležitost Budějovičtí, Jakub Čížek usilovně dorážel, jenže Tadeáš Zeithaml zvládl puk chytit a přerušit hru.

Minutu před koncem druhého dějství fauloval Jakuba Petržilku kapitán Českých Budějovic Tomáš Hubata. Jelikož to byl samostatný únik, nařídil hlavní rozhodčí Bejček trestné střílení. To provedl Jakub Petržilka neúspěšně, puk se odrazil od brankářovy vyrážečky mimo. Po 40 minutách bylo tedy skóre 5:0.

Na startu poslední třetiny mohli diváci vidět přesilovku nejprve na straně domácích, pak i ze strany Českých Budějovic, v ani jedné z nich však gól nepadl. Ve 49. minutě mohl vstřelit první branku Motoru Jakub Čížek, jenže ten trefil Tadeáše Zeithamla, který puk vyrazil.

O dvě minuty později byl v gólové příležitost kapitán Bruslařů Samuel Dotter. Ten vystřelil z levého kruhu a mířil do prázdné branky, jenže gólman Ludvík se na poslední chvíli přesunul a kotouč ještě stihl vyrazit ramenem. Chvíli před koncem utkání se ještě odehrála drobná šarvátka mezi Mežnarem a Janochem, oba hokejisté museli následně na trestnou lavici. Další góly však už nepadly, zápas tak skončil výsledkem 5:0.

Jak pro České Budějovice, tak pro Mladou Boleslav to bylo poslední utkání této sezóny. Motoru již o nic nešlo, Mladá Boleslav doufala ve vítězství Plzně na ledě Salzburgu, jenže to se nestalo. Do play-off tak Bruslaři nepronikli a smutně se rozloučili s touto sezónou. Trenér Motoru Luboš Rob naopak své svěřence za to, jak Superpohár DHL odehráli, pochválil a byl spokojený.

Ohlasy po zápasu

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Sami jsme si to bohužel zkomplikovali v zápase s Chomutovem. To utkání jsme měli dotáhnout do konce. Měli jsme na to. Bohužel jsme tu druhou třetinu nezvládli v hlavě a právě ta třetina rozhodla o tom, že nepostupujeme.

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice): Jeli jsme sem v takovém úzkém složení, přijeli jsme se dvěma pětkami. Hráče jsme půjčili tam, kam jsme potřebovali – konkrétně do David Servisu a Písku. Kluci si dosytosti zahráli, bohužel už oběma týmům o nic nešlo, bylo to tedy spíš o takové herní praxi. Superpohár DHL byl z naší strany ale dobrý. Tento zápas však už byla taková závěrečná tečka. Zkušenost v hraní na dvě pětky byla pro kluky dobrá, Boleslav byla ale v tomto zápasu lepší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....