Banes Motor České Budějovice
18.03.2020, Tisková zpráva

Václav Prospal se svým trenérským týmem pokračuje!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na tuhle zprávu čekali všichni fandové Motoru. Trenérem a vedoucím sportovního úseku týmu ČEZ Motor České Budějovice zůstává i pro sezonu 2020-21 bývalý vynikající hokejista a dnes už i úspěšný trenér Václav Prospal. Vedení Motoru prodloužilo s ním i jeho trenérským týmem smlouvu o další rok. Do první extraligové sezony po znovuzrození povede mužstvo ten, který dokázal v dresu Českých Budějovic postoupit do nejvyšší soutěže jako hráč i trenér.
Za současné situace se i vedení Motoru chová zodpovědně, a tak neproběhlo obvyklé focení při podpisu smlouvy za účasti celého řídícího aparátu. Václav Prospal akceptoval návrh vedení klubu a nový kontrakt podepsal v Hluboké nad Vltavou, kde bydlí jak on, tak generální manažer Stanislav Bednařík. Obě strany už dopředu deklarovaly zájem o pokračování stávající spolupráce, a tak zbývalo vyřešit jen detaily. "Jsme moc rádi, že naše spolupráce bude pokračovat. Po této velmi úspěšné sezoně jsme pochopitelně měli velký zájem o to, aby celý trenérský štáb pokračoval. Zbývalo jen, aby Vašek dokázal skloubit rodinnou situaci s prací v Motoru, což se podařilo, a tak se všichni můžeme těšit na následující extraligový ročník," popsal průběh jednání generální manažer Stanislav Bednařík.

Václav Prospal se v letošní sezoně stal sedmým trenérem, který dokázal na lavičce českobudějovického týmu postoupit do nejvyšší soutěže. Společně s legendárním Vlastimilem Hajšmanem je jediným v historii, kdo to dokázal jako hráč i trenér. V extralize ho čeká vůbec první sezona v trenérské pozici. Asistentem zůstává Aleš Totter, brankáře bude mít v gesci Stanislav Hrubec, kondiční přípravu Tomáš Cibulka a videorozbory Zbyněk Rýpar.

Hlavní trenéři, kteří dovedli České Budějovice do nejvyšší soutěže

1941 Václav Piloušek
1960 Zlatko Červený
1968 Slavomír Bartoň
1970 Vlastimil Hajšman
1992 Jaroslav Jágr
2005 Josef Jandač
2020 Václav Prospal
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice