Banes Motor České Budějovice
09.06.2020, Filip Kortus

Juniorka poprvé v nové sezoně vyjela na led

V Hokejovém centru Pouzar absolvovali junioři Motoru první tréninkovou jednotku na ledové ploše. Hned další je čeká v úterý, ale poté už se přesunou do Budvar arény, kde budou trénovat před odjezdem na letní soustředění v Kovářově. O aktuálním dění v týmu informovala trenérská dvojice Lukáš Majer a Jiří Hanzal.

Většinu suché přípravy mají hokejisté juniorky za sebou, v pondělní dopoledne se poprvé ukázali na ledě. „Pokračujeme v plánu, který jsme si nastavili. Změnili jsme cviky v posilovně, na což hráči nebyli zvyklí. Přineslo to pár svalových zranění, takže jsme museli zařadit více kompenzačních cviků, aby k tomu nedocházelo," řekl na úvod asistent trenéra Jiří Hanzal.

Poprvé se junioři sešli na ledě v Hokejovém centru Pouzar, kde ale odtrénují pouze dvakrát. Poté už se přesunou na led v Budvar aréně. „Dá se říct, že to byl klasický první trénink na ledě. Kluci i my kvitujeme tomu, že jsme mohli tak brzy vyjet na led. Jak na tom doopravdy jsme, nám ale ukážou až první mistrovské zápasy," myslí si hlavní trenér Lukáš Majer.

Za dva týdny mají junioři v plánu zvládnout dohromady šest tréninků. „Tréninky na ledě budou navíc v pondělí, úterý a čtvrtek. Jinak zůstává stejný režim, takže tři dny v týdnu budeme mít dvě fáze," prozradil Hanzal.

Koncem června se nejstarší mládežnická kategorie přesune na Lipno, kde je čeká pětidenní soustředění. „Ještě před tím proběhne dvoudenní kemp pro hráče, kteří projevili zájem v našem mužstvu působit a v modelových utkáních budou bojovat o místo v kádru," dodal Majer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....