Banes Motor České Budějovice
04.07.2020, Filip Kortus

Motor uspořádal prestižní trenérský seminář

V průběhu června uspořádal Motor trenérský seminář, na kterém se sešlo více než dvě stě účastníků. Mezi přednášejícím byli tři trenéři Motoru (Václav Prospal, Aleš Totter, Tomáš Cibulka) nebo také skauti z NHL Radim Jelínek a Antonín Routa.

V prostorách budějovické Gerbery proběhl v polovině června trenérský seminář pro kouče z celé republiky. Hlavním organizátorem byl Jaroslav Liška. „Pustili jsme se do organizace semináře a podařilo se nám sestavit kvalitně obsazený program, takže Český hokejový svaz nám přidělil šest kreditů. Registrovali jsme velký zájem, o čemž svědčily více než dvě stovky účastníků,“ popisoval.

Sál byl naplněn do posledního místa, objevilo se i několik stále hrajících hokejistů. „Sešla se tam velká směs trenérů. Nechyběli kouči z extraligy nebo první ligy, ale dorazili i trenéři reprezentačních výběrů. Měli jsme samé pozitivní ohlasy,“ potvrdil Jaroslav Liška.

Dvě prezentace měl asistent trenéra Motoru Aleš Totter. „Jsem rád, že Jaroslav Liška zorganizoval trenérský seminář pod záštitou Motoru. Málokdo dokáže uspořádat takovou akci, patří mu velké poděkování. V českém hokeji není zvyklé být otevřený, proto si toho vážím o to víc,“ chválil.

Kromě Aleše Tottera vystoupili na pódiu i hlavní trenér Motoru Václav Prospal a kondiční kouč budějovických hokejistů Tomáš Cibulka. „Domluvili jsme se, jaká témata budeme prezentovat. Přijelo plno mladých trenérů, kteří se chtějí vzdělávat, a myslím si, že to pro všechny účastníky bylo velice prospěšné,“ poznamenal asistent trenéra Jihočechů.

Jedním z účastníků byl i Zdeněk Vojta. Bývalý extraligový hokejista, který aktuálně plní roli metodika Českého hokeje. „Seminář byl velice profesionálně uspořádaný. Podle mého názoru může i sloužit jako vzor pro prezentaci ostatních akademií,“ uvedl.

Se seminářem na jihu Čech byl nadmíru spokojen. „Chceme, aby každá akademie podobným způsobem alespoň jednou za rok uspořádala seminář se šesti kredity. V Budějovicích vystoupili i lidé, kteří hovořili o poměrech v zahraničí, takže to mělo přesah do ciziny,“ dodal Vojta.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....