Banes Motor České Budějovice
19.07.2020, Filip Kortus

Ambice do sezony? Chceme do play off, říká Jiří Hanzal

Suchá příprava je minulostí, od pondělí začne hráčům juniorky tvrdá dřina na ledě. Nejstarší mládežnická kategorie zahájí ve stejný den jako A-tým společnou přípravu na ledě a hned v prvním týdnu čeká svěřence Lukáše Majera a Jiřího Hanzala úvodní utkání. „Víme, že jde o hodně. Sezona pro nás začíná od pondělí," říká v rozhovoru asistent trenéra.

Jak proběhla celá letní příprava?
Byla značně ovlivněna situací kolem koronaviru, ale dotklo se to všech, takže to nikoho nezvýhodnilo. Poprvé jsme se sešli 11. května, ačkoliv jsme se chtěli začít připravovat o dva týdny dříve. Měli jsme přípravu rozloženou do deseti týdnů, ale nakonec jich bylo jenom osm. Ale hráči trénovali individuálně doma, posílali nám různá cvičení, takže jsme o moc nepřišli. Příprava se protáhla až do července, tím pádem dostali hráči jenom dvoutýdenní volno.

Co vám suchá příprava ukázala?
Nerad bych řekl, že byla dobrá nebo špatná. Často to bývá tak, že se o suché přípravě mluví jenom v dobrém a sezona se potom nevyvede. (úsměv) Splnili jsme to, co jsme chtěli. Musím vyzdvihnout silovou část přípravy, kterou Petr Červený připravil opravdu dobře a dohlížel na hráče na prakticky všech trénincích. Kluci v tomto směru udělali velký pokrok, to samé se povedlo ve vytrvalostní části. Zapojili jsme do tréninků speciální cvičení, ve kterých jsme testovali hráčskou vytrvalost, a mělo to úspěch.

Rozpis přípravných zápasů
24.7. Jihlava - Motor
30.7. Motor - Jihlava
4.8. Motor - Plzeň
6.8. Motor - Písek
12.8. Písek - Motor
15.8. Motor - Plzeň (turnaj)
15.8. Litvínov - Motor (turnaj)
16.8. Berlín - Motor (turnaj)
16.8. Motor - Slavia (turnaj)
20.8. Plzeň - Motor
25.8. Motor - Black Dogs
28.8. Sparta - Motor

Na soustředění na Lipně jste pokračovali v podobných cvičení, nebo jste zařadili zcela nová?
Pokračovali jsme ve stejných věcech, které jsme dělali v domácích podmínkách. Na káře jsme si dokonce vezli věci na posilování, neustále jsme tam využívali tělocvičnu a venkovní hřiště. Zdálo se nám, že hráči byli rádi, že na pár dní změnili prostředí. Žádnou pohodu neměli, čekala je tvrdá dřina.

Měli jste v původním plánu suché přípravy tréninky na ledě?
Ano, ale už v dubnu. Lukáš Majer chtěl co nejdříve poznat hráče na ledě, ale vzhledem k situaci to nešlo. Na led jsme se tak dostali až v červnu a zvládli jsme na něm patnáct tréninků. Hráče čeká zcela nový herní systém, někteří už ho možná dostali pod kůži, ale bude ještě trvat, než se do něho všichni dostanou.

Zkvalitnily vám přípravu nové sporttestery?
Těžko říct, protože nemáme možnost srovnání s loňským rokem. Velice užitečné bylo, že jsem se hned po tréninku podíval na iPadu na průběh tréninku každého hráče. Rovnou jsem mu mohl říct, na kolik procent jednotlivá cvičení odtrénoval.

Povedlo se za suchou přípravu poznat celý kádr a určit role všech hráčů?
Myslím si, že ano, představu o daných rolí všech hráčů máme. Už jsme vytipovali i kandidáty na kapitána, s hráči jsme prakticky každý den vedli individuální či týmové pohovory. Nejvíce se ukáže v tréninku, charakter hráčů se tam projeví v plné nahotě.

Jaké proběhly změny v kádru?
Udělali jsme dvoudenní kemp pro hráče na try out, po němž jsme získali obránce Dominika Vaňka a útočníka Vojtěcha Bártu. Oba dva budou bojovat i o místo v A-týmu, se kterým vstoupí do přípravy na ledě.

První přípravné zápasy máte velice brzy po začátku přípravy na ledě. Úmyslně jste si to tak naplánovali?
Ano. Od pondělí 20. července začínáme na ledě a bereme to jako start sezony. Hned v pátek jedeme do Jihlavy k prvnímu zápasu, poté přijdou další dvě utkání. Po nich dojde k zúžení kádru, opustí nás dva až tři hráči. Následně už nám zůstane tým, se kterým budeme pracovat v celé sezoně. Ale ještě se teprve uvidí, co přijde, protože taky budeme sledovat situaci v áčku, jak se povede hráčům, kteří by za nás mohli hrát.

Jaké budete mít ambice do nové sezony?
Mluvili jsme o tom a nechceme mít žádné nízké cíle. Přejeme si, abychom se dostali do play off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....