Banes Motor České Budějovice
20.07.2020, Filip Kortus

Juniorce odstartovala společná příprava na ledě

Juniorský tým se po krátké přestávce sešel ke společné přípravě na ledě. Trenérské dvojici Lukáš Majer - Jiří Hanzal se na prvním tréninku hlásil početný kádr, který bude v postupem času zúžen. O pocity z prvního dne na ledě se podělil útočník juniorky Jaroslav Pouzar.

Suchá příprava se juniorce protáhla až do července, takže před začátkem trénování na ledě měli hráči kratší volno. I tak už se ale těšili, až s přípravou začnou. „Už jsme se na led moc těšili, chybělo nám to. Jsme rádi, že nám to začalo,“ uvedl po prvním tréninku Jaroslav Pouzar.

První trénink nebyl pro hráče vůbec snadný. „Bylo to náročné, hodně kluků na ledě před tím vůbec nebylo. Trenéři nám dali zabrat, po tréninku jsem cítil nohy,“ svěřil se Pouzar.

Na prvním tréninku se představilo téměř třicet hráčů, v týmu bude velký boj o místa v sestavě. „Konkurence je v týmu znát od začátku letní přípravy. Nic takového tu v předchozích letech nebylo, žene nás to všechny dopředu,“ řekl útočník, který v juniorské soutěži nastupoval už loni.

Juniory na prvním srazu příjemně překvapilo nové zázemí v kabině, do které mimo jiné přibyla televize nebo gauč. „Je to skvělé, uvítali jsme to. V minulých letech nám něco takového chybělo, vážíme si toho, že se prostředí kabiny tak zlepšilo,“ vyzdvihl šikovný útočník.

První přípravné utkání čeká nejstarší mládežnickou kategorii hned v prvním týdnu. „Na zápasy se těšíme. Hrajeme už v pátek v Jihlavě, tak uvidíme, kdo se objeví v sestavě, protože je nás tu opravdu hodně,“ dodal na závěr.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....