Banes Motor České Budějovice
27.07.2020, Michal Špírek

Hráči podstupují testy na koronavirus, Budvar aréna prošla kompletní dezinfekcí

Vedení a hráči A týmu ČEZ Motor jsou od pátku 24. července ve čtrnáctidenní karanténě poté, co byl pozitivně testován jeden ze členů týmu. Osoby umístěné v karanténě nyní podstupují testy na koronavirus. Klub je v kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí a bude se při dalším postupu plně řídit jejími pokyny.

"Karanténa se týká hráčů, kteří byli v tréninkovém kempu A mužstva a dále celého realizačního týmu pracujícího kolem mančaftu, to znamená trenéři, maséři plus drtivá část managementu. Žádnou výjimku z karantény nemáme, všichni musíme být zavření doma," sdělil České televizi generální manažer klubu Stanislav Bednařík. Testy podstoupí všichni zmínění do středy 29. července.

Karanténa by měla končit 6. srpna. "V případě, že testy na Covid-19 budou negativní, se budeme případně snažit komunikovat s hygienou o nějaké formě zkrácení karantény, nebo speciálních podmínek pro ni, aby tým mohl trénovat. Čtrnáct dní ležet na zádech by samozřejmě jinak byl obrovský zásah do přípravy," pokračoval Bednařík.

V dřívější konec karantény samozřejmě doufají i trenéři Motoru. "Dbáme pokynů Krajské hygienické stanice. S klukama se setkáváme online na týmových mítincích. Hráči dostali nějaké plány a videa k individuální přípravě, podle podmínek, jak se kdo může připravovat. Někdo je v karanténě v bytě, někdo má k dispozici třeba zahradu. Uvidíme podle výsledků testů, jak to vše bude, jaká budou nařízení a pokyny. Zatím jsme pro tento týden zrušili ledy, nejpozději bychom se na led měli vrátit v pátek 7. srpna po ukončení karantény," uvedl asistent trenéra Aleš Totter.

Mládežnické týmy Motoru pokračují v přípravě. Budvar aréna byla hned v sobotu 25. července kompletně dezinfikována.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice