Banes Motor České Budějovice
06.08.2020, Michal Špírek

Jsme zpět! Motor se po karanténě vrací do přípravy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dva týdny nařízené karantény se vlekly, ale konečně jsou u konce a Motor naskakuje zpět do plných obrátek. Tedy do tréninků - ty budou nově i o víkendu. A brzy také do zápasů - v příštím týdnu čekají na svěřence Václava Prospala a Aleše Tottera hned tři utkání Generali Česká Cupu!

Od pátku 24. července mohli českobudějovičtí hokejisté trénovat pouze individuálně v domácích podmínkách. Nařízená karanténa nedávala jinou možnost. Propracovaný plán přípravného kempu tedy dostal pořádný direkt. Nyní měli hráči a trenérský tým i druhý kontrolní test na koronavirus negativní a nic tedy nebrání návratu ke společným tréninkům v Budvar aréně. Pozitivně testovaná trojice hráčů by se pak měla začlenit k týmu do středy 12. srpna.

Trenéři narychlo upravili předsezónní přípravu tak, aby bylo mužstvo co nejlépe připraveno. Příprava tak odstartuje hned v první možný den po ukončení karantény, v pátek 7. srpna. A následovat budou víkendové tréninky - v sobotu i v neděli. Pro hráče je přichystán dopolední blok, ve kterém stráví téměř hodinu a půl na ledě. A následovat bude suchá příprava v posilovně o délce zhruba 20 až 40 minut. Po rozhodnutí o zúžení kádru hodlá trenérský štáb trénovat dále již pouze v jedné skupině hráčů.

Motor kvůli karanténě musel odložit úvodní dvě kola přípravného turnaje Generali Česká Cup. Teď jej tak čeká nesmírně nabitý program, v rytmu pondělí - úterý - čtvrtek odehrají Českobudějovičtí během jedenácti dní hned šest utkání. Proti Spartě, Plzni a Kladnu. "Máme před sebou dva týdny, ve kterých budeme vždy hrát po třech zápasech. Na utkání se těšíme, sestavy do jednotlivých utkání prostřídáme. Kdo nepůjde do zápasu, bude dopoledne trénovat. Dva zápasy ze tří ale jednotliví hráči vždy odehrají," odhaluje plán asistent trenéra Motoru Aleš Totter. "Máme hotový určitý nástřel sestavy, ale to se může snadno změnit, chceme vidět určité vazby mezi hráči na ledě," zmiňuje Totter.

Karanténa byla pro Motor dlouhá, způsobila dvoutýdenní výpadek tréninků a trenéři by s týmem už podruhé nechtěli nic podobného absolvovat. "Uvidíme, jak se svaz a příslušné orgány domluví a jaká budou pro sporty nastavena pravidla. Nejsem žádný specialista přes zdraví, ale asi by s tím chtělo něco udělat, protože odstavit přes třicet zdravých kluků na celých čtrnáct dní nám nepřijde adekvátní. Nabízejí se vhodnější cesty, jak do profesionálních sportů kvůli koronaviru tolik nezasahovat. Plus samozřejmě hrajeme pro lidi, tak nás mrzí, že například na domácí přípravu může aktuálně jen něco přes tisíc diváků. Chceme věřit, že extraliga se bude hrát před plnými tribunami, že dojde k dohodě, všichni by to uvítali," říká Aleš Totter.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....