Banes Motor České Budějovice
09.08.2020, Marek Baloun

Generálka s Generali je tu! První kontakt s extraligou čeká Motor na Spartě!

Dlouhé měsíce hokejové chudoby jsou konečně u konce a je čas na přípravné zápasy! Na koronavir negativní členové týmu mohli opustit své domácnosti a trenéři nasadili tvrdý režim. Hned první soupeř, HC Sparta Praha, rozhodně nenechá Motor se dlouho rozkoukávat. Úvodní buly zápasu Generali Česká Cupu padne v pondělí úderem 18. hodiny a pokud se do Tipsport arény nedostanete, zápas bude živě vysílat Hokejka TV.
Generali Česká Cup je letní turnaj o jeden milion korun, který má týmům pomoci nahradit nejistotu možnosti uspořádat mezinárodní přáteláky. Účastní se ho všechny týmy extraligy a dále Kladno a Přerov. Na Motor čekají ve skupině velmi nebezpeční soupeři. Kromě Sparty to jsou konkrétně Plzeň a Kladno.

Náš soupeř - HC Sparta Praha

Sparta předčasně ukončenou extraligovou sezónu zakončila na třetím místě s 92 body (21-14-1-16). Na druhý Třinec jí dokonce chyběl pouhý bod. Díky tomu si bude moct v říjnu opět zahrát hokejovou Ligu mistrů. V ní se naposled objevila v sezóně 2016/2017, kdy si proklestila cestu až ke stříbrnému místu po prohře 3:4 v prodloužení se švédskou Frölunda Indians.

Ale zpět do současnosti. Spartu opustilo hodně zvučných jmen a trenérské duo Miloslav Hořava - Josef Jandač, které tým převzalo na začátku roku, se tak rozhodlo dát šanci hráčům z Chance ligy. Branku pomůže vyztužit Jakub Neužil z Kadaně, před ním bude drtit soupeře Radek Jeřábek ze Vsetína a na druhé polovině hřiště budou o kanadské body bojovat původně kladenský Ladislav Zikmund s Tomášem Šmerhou, který pouze vyměnil jedno pražské S za druhé. To ale není všechno. Hlavní přestupovou bombou je Jihočechům známý Roman Horák. Odchovanec Motoru se vrací do Čech po letech strávených v zámoří, KHL a ve švédském Växjö.

Sparta vstoupila do Generali Česká Cupu porážkou 3:4 po prodloužení proti Plzni. Tým s několika mladíky v sestavě vedl po trefách Davida Tomáška, Andreje Kudrny a Jana Klodnera o dvě branky, ale Indiáni dvěma góly v krátkém sledu vyrovnali. V prodloužení dokonal obrat svou druhou trefu David Stach, čímž rozhodl o vítězství Západočechů 4:3.


GČC 1. kolo

HC Sparta Praha

ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 10.8.2020, 18:00, Tipsport aréna

Uvnitř arény platí přísná hygienická opatření! Do haly smí pouze 1 600 lidí! Více zde

Z kabiny Motoru

Tvrdá rána v podobě dvoutýdenní karantény donutila trenéry Václava Prospala s Alešem Totterem celou letní přípravu razantně překopat. Nově plánují trénovat i o víkendu, rozloučili se také s hráči, kteří byli v Motoru na zkoušku. „Musíme jet naplno, kvůli karanténě jsme ztratili čtrnáct dní. Rozhodli jsme se tak dál jít s hráči, které známe a kterým věříme," komentoval rozhodnutí asistent Václava Prospala Aleš Totter.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

„Skupina, kterou máme, je pro nás výbornou prověrkou. Sparta má také širší kádr, sestavy v jednotlivých zápasech bude určitě také prostřídávat. Chceme se rovnat s každým. Zápas se Spartou nám poprvé ukáže, jak na tom jsme ve srovnání s vyšší úrovní, do které jsme se dostali. Jde o náš první zápas, očekávám otevřený hokej. A jako každý zápas chceme vyhrát, je nám jedno, jestli jde o přípravu nebo mistrovské utkání."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice