Banes Motor České Budějovice
09.08.2020, Filip Kortus

Akademie je zpátky v tréninku, kvůli prevenci měla krátkou pauzu

Mládežničtí hokejisté Motoru absolvovali kompletní týden bez jakýchkoliv omezení, odehráli i několik přípravných zápasů. Přípravu narušily okolnosti v minulém týdnu, kdy došlo na preventivní testování na covid-19 a příprava tak byla na pár dní přerušena. O podrobnostech mluvil šéftrenér akademie a trenér juniorky Lukáš Majer.

Zhoršující se situace ohledně koronaviru po celé České republice zasáhla i mládež Motoru. „Po situaci v A-týmu jsme preventivně nechali otestovat některé hráče juniorky i dorostu. V minulém týdnu tak akademie od čtvrtka do konce týdne netrénovala a čekali jsme, jak dopadnou testy. Plně jsme se vrátili k tréninku v pondělí 3. srpna,“ prozradil šéftrenér akademie Lukáš Majer.

Trenéři věří, že v dalším průběhu už je nebude nic omezovat a budou se připravovat na nový ročník. „Společně s Romanem Fouskem doufáme, že nám dál nebude nic bránit v plnohodnotné přípravě a už všechno půjde podle plánu. Situace je nepříjemná, ale děláme maximum,“ přeje si Majer.

Přípravu juniorského týmu narušilo už několik změn v rozpisu přípravných utkání. „Odehráli jsme utkání v Pardubicích, které bylo domluvené narychlo. Ale zrušily se nám zápasy s Plzní a Pískem, hrát se nebude ani turnaj v Litvínově. Jsou to komplikace, ale na nic se nevymlouváme,“ zdůraznil mladý kouč.

Majer zároveň podotýká, co všechno aktuální situace přináší. „Musíme si vážit toho, že hokej můžeme dělat. Aktuální situace nám ukazuje, jak velké štěstí v podobě naší práce máme. Bereme to tak, jak to je a snažíme se s tím pracovat.“

V tréninkovém procesu jsou i žákovské kategorie, které se chystají na nový ročník. „Mladší kategorie trénují a připravují se. Máme zvýšená hygienická opatření, což je interní nařízení klubu v souladu s doporučeními od svazu. Hráčům denně měříme teploty, máme několik stojanů s dezinfekcí. Klademe na prevenci opravdu velký důraz,“ uzavřel Majer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....