Banes Motor České Budějovice
12.08.2020, Adam Pavlíček

Po sezónní odmlce opět proti kladenským Rytířům

Českobudějovičtí hokejisté se v turnaji Generali Česká Cup setkají se soupeřem, kterého z působení v Chance lize velmi dobře znají, i když se s ním nyní rok nepotkali. Motor se vydává bojovat proti Rytířům, kteří budou chtít uzmout druhou výhru, do Středočeského kraje. O to samé se budou pokoušet také hráči s "M" na prsou. Nezapomeňte, že i na Kladně stále platí hygienická opatření, která je nutno v průběhu zápasu dodržovat. Úvodní buly padne v 18:00.

Kladenští Rytíři již nemají prostor smutnit po nevydařené sezoně. Z extraligy, kterou vybojovali v baráži také proti Motoru, spadli do druhé nejvyšší soutěže, na kterou se připravují. V rámci Generali Česká Cupu se Středočeši potkali jen s jedním týmem. S pražskou Spartou. V Holešovicích se hrál těsný duel, o němž dlouho nebylo jasno, kdo jej ovládne. V 54. minutě ale kladenský Bláha vymetl horní růžek. Na dvoubrankový rozdíl pak už hokejisté z hlavního města zareagovat nestačili. Rytíři se tak v úterý mohli radovat z první sezonní výhry.

Kádr našeho čtvrtečního soupeře doznal v létě početných změn. Odešel například Ladislav Zikmund, Tomáš Redlich či jeho jmenovec Kaut. Rytířský dres už přes hlavu nenatáhnou ani brankář Godla nebo Brady Austin. Opačným směrem se vydal třeba Tomáš Pitule, Nicolas Hlava, Rostislav Marozs nebo Adam Kubík, který již v týmu působil.

Sestava Kladna z utkání proti Spartě: Košarišťan - Zelingr, Kehar, Sorokin, Štochl, Zajíc, Mikliš, Ticháček - Bernat, Račuk, Š. Bláha - Routa, Kubík, Guman - Jelínek, Pitule, Hlava - O. Bláha, Filip, Urban.

GČC 3. kolo

Rytíři Kladno

ČEZ Motor České Budějovice

čtvrtek 13.08.2020, 18:00, ČEZ Stadion Kladno


Poslední vzájemné utkání (19. 4. 2019):

Motor - Kladno 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Z. Doležal, 38. Beránek (Z. Doležal, Bradley) – 6. Jágr (Zikmund), 9. Jágr (Plekanec), 25. Jágr (Nash, Plekanec), 40. Jágr (Zikmund, Nash). Rozhodčí: Lacina, Svoboda – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Diváci: 6421.
Motor: Strmeň (41. Kváča) – Vydarený, Jandus, Prospal, Doktor, Kachyňa, Babka, - Novák, Gilbert, Doležal – Beránek, Dančišin, Doktor – Šimánek, Bradley, P. Novák – Čermák, Přikryl, Heřman.
Plzeň: Cikánek – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Machač, Melka, Š. Bláha – T. Kaut, Hajný, Jelínek.

Z jihočeského tábora

Českobudějovičtí hokejisté mají tento týden velmi nabitý program. První zápas v rámci Generali Česká Cupu odehráli na Spartě, které byli dlouho vyrovnaným soupeřem. Rozhodla až poslední dvacetiminutovka, v níž Pražané Jihočechy přestříleli a dvěma zásahy v rychlém sledu zasadili Budějovickým smrtící úder, dvě další branky pak přidali do prázdné brány. "Pět minut před koncem jsme na Spartě vedli 2:1, nakonec se mi ale kvůli prohře zápas dobře nehodnotí," poznamenal Václav Prospal. Alespoň co se výsledku týče, po utkání proti Plzni mohl být o něco spokojenější. Poprvé v sezoně před orouškovanými domácími diváky si Jihočeši poradili s Plzní, kterou přehráli v poměru 4:2. "Honza nás držel celých šedesát minut a hrozně nám pomohl," vyzdvihl útočník Matěj Toman jeden z aspektů výhry - výkon Jana Strmeně. Jihočeši v přípravě točí sestavou, trenéři mají k dispozici už i brankáře Jiřího Pateru, který byl po vyřízení nezbytných formalit zařazen na soupisku pro extraligovou sezónu.

Vstupenky na domácí zápasy s Kladnem a Spartou

Vstupenky na zápasy s Kladnem a Spartou, které se odehrají v pondělí a v úterý, už jsou v prodeji. Do pátečních 20 hodin pouze pro permanentkáře, následně pro všechny ostatní. Těšíme se na vás! VSTUPENKY ZDE. Na zápasy je nutné dorazit s rouškou.

Průběžná tabulka

Umístění Zápasy Skóre Body
1. HC Sparta Praha    3 10:9   4
2. Rytíři Kladno    1  3:2   3
3. ČEZ Motor ČB    2  6:7   3
4. HC Škoda Plzeň    2  6:7   2

Do čtvrtfinále Generali Česká Cupu postoupí dva nejlepší týmy ze skupiny.