Banes Motor České Budějovice
17.08.2020, Petra Bicková

Motor se představí podruhé za sebou doma. Tentokrát vyzve Spartu

České Budějovice čeká druhý zápas za sebou na domácí půdě. Tentokrát přivítá Spartu. Poslední zápas mezi Motorem a Spartou, který zahajoval Generali Česká Cup, patřil Pražanům. Ti porazili Jihočechy 5:2. Tentokrát se souboj přesouvá do Budvar arény a svěřenci Václava Prospala mají šanci na odvetu. A pokud uspějí a vyhrají, budou se radovat z postupu do čtvrtfinále turnaje Generali Česká Cup.

Jak již bylo zmíněno, Sparta vstoupila do soutěže Generali Česká Cup vítězstvím, a to proti Motoru. Svěřenci Václava Prospala byli v nevýhodě, jelikož celý tým vyšel čerstvě z karantény. I přesto ale Jihočeši nedali Pražanům nic zadarmo a skóre v zápase dokonce otevíraly České Budějovice. Tři body ale nakonec zůstaly v hlavním městě.

Druhý zápas ale Pražanům nevyšel a podlehli Kladnu. Rytíři porazili Spartu těsně 3:2. Svěřenci Josefa Jandače a Miloslava Hořavy si nadále spravili chuť proti Plzni, nad kterou zvítězili s jasným výsledkem 5:1.

Poslední vzájemné utkání (10.8. 2020)

Sparta - Motor 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 37. Řepík (Rousek), 56. Kudrna (Pavelka, Sukeľ), 56. Buchtele (Pech, Zikmund), 60. Pavelka, 60. Machovský – 24. Hrubec (Beránek), 46. Jonák (Venkrbec, Holec). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Kis, Šimánek. Vyloučení: 4:4, navíc Karabáček (CEB) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 1 523. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

Motor: Čiliak – Pýcha, Suchánek, Lytvynov, Kachyňa, Slováček, Svach – Christov, Venkrbec, Holec – Voženílek, Přikryl, Doležal – Jonák, Prokeš, Karabáček – Beránek, Čížek, Hrubec.
Sparta: Machovský – Košťálek, Pavelka, Klodner, Kalina, Jandus, Jeřábek, Kadeřávek – Rousek, Horák, Řepík – Kudrna, Sukeľ, Tomášek – Dvořáček, Říčka, Pšenička – Buchtele, Pech, Zikmund.

Z jihočeského tábora

České Budějovice měly oproti ostatním týmům nevýhodu kvůli času tráveném v karanténě. I přesto se Motor ukazuje v soutěži velice dobře a dává svým soupeřům zabrat. Trenéři Václav Prospal a Aleš Totter mají k dispozici dokonce tři kvalitní gólmany. Dva zápasy zatím odchytal pouze Marek Čiliak a podle toho, co trenéři avizovali, je tak možné proti Spartě očekávat nasazení někoho z dvojice Patera - Strmeň. Motor po druhé výhře nad Kladnem poskočil na první místo své tabulky, v celém Generali Česká Cupu není celek, který by nasázel více branek. Zatím nejvíce kanadských bodů (4) nasbírali Roman Přikryl a Zdeněk Doležal.

Z tábora Sparty

Sparta je aktuálně svěřena do rukou dvou zkušených trenérů, a to Miloslava Hořavy a Josefa Jandače. Miloslav Hořava působil v předešlých sezónách na Kladně a také v Litvínově, který dovedl v sezoně 2014/2015 k extraligovému titulu. Josef Jandač má také bohaté zkušenosti, vedl národní tým, kde měl pod sebou své aktuální svěřence jako Michala Řepíka či Romana Horáka, který je rodákem z Českých Budějovic a teď bude Motor jeho soupeřem.

Průběžná tabulka

Umístění Zápasy Skóre Body
1. České Budějovice 4 21:14 9
2. Sparta Praha 4 15:10 7
3. Plzeň 4 10:13 5
4. Kladno 4 11:20 3

Do čtvrtfinále Generali Česká Cupu postoupí dva nejlepší týmy ze skupiny.

Vstupenky na domácí zápas se Spartou

Vstupenky na zápas se Spartou jsou v prodeji (aktuálně vyprodáno). VSTUPENKY ZDE. Na zápas je nutné dorazit s rouškou.