Banes Motor České Budějovice
22.08.2020, Marek Baloun

Poslední škrty v soupisce! V týmu nepokračují dva obránci

Po vyřazení Motoru ve skupině Generali Česká Cupu a následném uvalení další karantény připravilo trenérské duo Václav Prospal - Aleš Totter další zúžení kádru. Do prvoligového Havířova tak z jihu zamíří dva obránci.

Uplynulý týden byl kromě druhého kola zápasů ve skupině Generali Česká Cupu provázán i se změnami v mužstvu. Ještě před čtvrtečním výjezdem do Plzně tým opustili junioři Matouš Hrubec, Jakub Čížek a Matěj Toman. V juniorce bude působit obránce Václav Svach, který ale nadále trénuje s A týmem. V pátek jsme informovali o střídavých startech brankáře Jana Strmeně ve Vsetíně. A stěhování do partnerského Havířova čeká i beky Ivana Lytvynova a Ondřeje Kachyňu.

„Kluci s námi už netrénují a jakmile to bude možné a jejich testy vyjdou negativní, okamžitě zamíří do Havířova," okomentoval změny Aleš Totter.

Nyní je v týmu i se Svachem a Conorem Allenem, který je stále "uvězněný" v USA, osm beků a patnáct forvardů. "Jedná se v podstatě o finální podobu kádru. Ale je možné, že ještě před soutěží dojde k uvolnění jednoho útočníka," udržuje bojovnost hráčů asistent hlavního lodivoda.

Týmu bylo i přes druhou karanténu dovoleno za přísných podmínek nadále trénovat. „Vedení je v kontaktu s hygienickou stanicí. Všichni hráči pendlují jen mezi zimákem a domovy. Pravidelně měříme teploty a snažíme se být co nejvíce obezřetní. Hráči jdou v pondělí na testy a poté se uvidí, co bude dál. Trénink to ale zatím nenarušuje,“ uklidňuje Aleš Totter případné obavy z nedostatku přípravy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice