Banes Motor České Budějovice
31.08.2020, Michal Špírek

Motor pokračuje v karanténě, tréninky by mohly začít příští týden

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Madeta Motor patří mezi extraligové kluby, jejichž přípravu na sezónu narušil koronavir. Celkem 22 hráčů bylo pozitivně testováno a nachází se v domácí izolaci, ostatní dodržují podmínky karantény. Restart společné přípravy A-týmu by mohl nastat nejpozději v druhé polovině příštího týdne.

Jihočeši museli už podruhé v přípravě na extraligový ročník 2020/21 do karantény. Tentokrát došlo k velkému rozšíření nákazy koronavirem uvnitř týmu, když bylo pozitivně testováno hned 21 hokejistů. Dále bylo nakaženo šest členů realizačního týmu a jedna osoba z vedení klubu. V Motoru se neobjevily žádné vážné případy nakažení nemocí Covid-19, několik osob mělo několikadenní teploty.

Při příznivém vývoji je plánováno obnovení tréninků nejpozději v druhé polovině příštího týdne. O ukončení domácích izolací budou rozhodovat obvodní lékaři nakažených osob.

Po zrušení přípravného zápasu s Mladou Boleslaví, které se mělo hrát 1. září, zůstávají všechna ostatní naplánovaná přípravná utkání v platnosti. Pouze datum konání nejbližšího přátelského zápasu s Karlovými Vary doznalo změny, kdy by se ve Varech namísto 7. září mělo hrát ve středu 9. září. Začátek extraligy je plánován na 17. září, Motor se v prvním kole utká doma s Hradcem Králové.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....