Banes Motor České Budějovice
01.09.2020, Filip Kortus

Juniorce začíná sezóna. Chceme do play off, shodují se Adam Čížek a Jiří Najman

Už v pátek začne pro juniorský tým Motoru nová sezona, kterou odstartuje domácím zápasem proti Kometě Brno. V sestavě juniorů by neměli chybět obránci Adam Čížek a Jiří Najman, kteří se do Českých Budějovic vrátili před sezonou. V dvojrozhovoru popisovali, jak vnímali přípravné zápasy a co od nového ročníku očekávají.

Co vás přivedlo zpátky do Českých Budějovic?
Jiří Najman: Rozhodně trenéři. Po telefonátu, který jsem měl s panem Majerem, jsem hned věděl, že tu chci hrát a pokračovat. Udělám maximum, abych se v týmu udržel a stabilně nastupoval.
Adam Čížek: Stále mě lákalo vrátit se do nejvyšší juniorské soutěže, protože jsem minulý rok hrál o soutěž níž. Když se mi ozval pan Hanzal, tak jsem s nabídkou souhlasil a byl jsem rád, že mě klub oslovil. Je to pro mne velká šance.

Jak jste strávili uplynulý ročník?
Jiří Najman: Měl jsem nabitou sezonu. Zhruba v polovině ročníku jsem z Motoru odešel do Písku, kde jsem hrál druhou nejvyšší juniorskou soutěž, ale také jsem nastupoval ve druhé lize mužů. Posunulo mě to jak hokejově, tak i po lidské stránce. Byla to dobrá zkušenost, cením si ji.
Adam Čížek: Minulý rok hodnotím velice kladně. Hrál jsem za Soběslav krajský přebor, ale také ligu juniorů. Hokejově jsem se nesmírně zlepšil. Měl jsem na ledě plno prostoru, vyhrál jsem se a cítil jsem se čím dál lépe.

V přípravě jste měli hned devět přípravných utkání. Co jste si z nich odnesli vzhledem k blížícímu se začátku nového ročníku juniorky?
Jiří Najman: Tím, že se soutěž uzavřela a nebude se sestupovat, se pro nás nic nezměnilo. Jak říkají trenéři, bude to válka a soupeři nám v přípravě ukázali svou kvalitu. Myslím si, že to bude hodně těžké.
Adam Čížek: Všechny týmy, které v soutěži máme, jsou velice kvalitní. I když se nebude sestupovat, tak pro nás bude primárním cílem postup do play off. Pro ten chceme udělat všechno. O mistrovský titul se bude hrát tak jako tak.

Plno mladých hráčů se vrátilo ze zámořských soutěží a novou sezonu začnou v tuzemsku. Zkvalitní se tím juniorská soutěž?
Jiří Najman: Myslím si, že určitě. Nebude to vůbec tak jednoduché, jak si plno lidí myslí.
Adam Čížek: Několik týmů bude nechávat mladé hráče v juniorce, aby měli prostor a mohli se vyhrát. Bude to mít velmi dobrou úroveň.

Jste na začátek sezony dobře připraveni?
Jiří Najman: Odehráli jsme v přípravě opravdu hodně zápasů, což nám pomůže. Ukázaly se naše silné i slabší stránky. Nejvíce mi dalo utkání se Spartou, které mi opravdu otevřelo oči.
Adam Čížek: Každý zápas nám něco dal a zároveň ukázal. Jak říká Jirka, utkání se Spartou bylo opravdu nejtěžší a přineslo nám spoustu věcí, na kterých musíme pracovat. Pokud nás podobné zápasy čekají v lize, máme se na co těšit.

Dokázali byste popsat týmové i osobní cíle do nové sezony?
Jiří Najman: Z týmového hlediska to je bezesporu postup do play off. Mým osobním cílem je, abych se v týmu udržel co nejdéle a podával dobré výkony.
Adam Čížek: Chceme co nejvíce vyhrávat, aby nás to neustále posouvalo a hráli jsme čím dál lepší hokej. Základem je postup do play off, to je jasné. Z individuálního hlediska si přeji, aby se mi dařilo, hrál jsem bez chyb a pomáhal týmu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....