Banes Motor České Budějovice
03.09.2020, Filip Kortus

Už se těším, až nám to začne, říká navrátilec do juniorky Matyáš Welser

Před novou sezonou doznal kádr juniorky velkých změn. Jednou z nových tváří je útočník Matyáš Welser, který s hokejem začínal právě v Motoru, ale poslední čtyři roky strávil v zahraničí. Zahrál si v rakouském Linci a poslední dvě sezony strávil v Americe. Společně s ostatními se těší, až nový ročník odstartuje.

Jak došlo k vašemu přesunu zpátky do Českých Budějovic?
Hledal jsem místo, kde bych mohl v dalším průběhu kariéry působit, a na návratu do Motoru jsme se domluvili s panem Mizerou. Celý uplynulý ročník jsem byl zraněný a nevěděl jsem, co bude. Chci si dodělat školu a do Budějovic to mám blízko, takže jsem se rozhodl vrátit do klubu, kde jsem vyrůstal.

S variantou, že byste zůstal v zámoří, jste nepočítal?
Moc ne. Už jsem ztratil vizi, kterou jsem v zámoří měl. Rok, který jsem potřeboval, aby se mi povedl, jsem celý promarodil. Snažil jsem se to hodit za hlavu a soustředit se na další sezonu, která pro mě může být zlomová.

Co vám daly dva roky strávené v zámoří?
Osamostatnil jsem se, vše jsem si řešil a domlouval sám. I po hokejové stránce jsem se výrazně posunul, zlepšilo se mi sebevědomí, takže mohu snáz pracovat dál.

Udělali na vás trenéři v Motoru dobrý dojem?
Určitě. Byl jsem velice mile překvapený a hrozně se mi líbí, jaký mají trenéři přístup. Je skvělé, jak to vedou.

Rozkoukal jste se v průběhu přípravných zápasů a zvykl si na tempo juniorské soutěže?
Poznal jsem, že silný týmy zůstávají stále stejné. Ať už je to Plzeň, Sparta, Kometa a letos možná i Karlovy Vary. Úplně přesně samozřejmě nevím, co od zápasů očekávat, což možná může být pro mě menší výhoda. Ale to se teprve uvidí.

Dlouho jste si zvykal na širší kluziště?
Rozdíly jsou velké. Musí se mnohem více bruslit, ale naopak je větší prostor na hru s pukem. Snažím se na tom pracovat, abych nacházel na ledě správná místa.

Už jste s trenéry mluvili o vaši roli v týmu?
Začátek ode mne nebyl ideální, ale postupně si myslím, že jsem si roli v týmu našel. Občas dokážu pobavit. (úsměv) Chtěl bych jít mladším hráčům příkladem, abych všechno poctivě odmakal a nic nevypustil.

Těšíte se na začátek nové sezony?
Hrozně moc. Už mi chyběl pravidelný rytmus zápasů, který jsem v posledních sezonách kvůli zranění neměl. Snad se nám podaří odstartovat sezona co nejlépe.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice