Banes Motor České Budějovice
01.10.2020, Filip Kortus

Naše výkony jdou nahoru, říká brankář Jiří Patera

Extraligovou premiéru zvládl dobře. Držel svůj tým a udělal maximum, aby si ze západu Čech odvezl nějaký bod bod. Brankář Jiří Patera si v úterý odbyl premiéru v nejvyšší soutěži, když se postavil do branky Motoru na ledě Plzně. Jestli se představí i v pátek v Budvar aréně, ještě není jasné.

Hodně jste se těšil na extraligovou premiéru?
Ano, to rozhodně. Těšil jsem se opravdu moc.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do utkání?
Už o víkendu. Márovi nebylo dobře a trenér mi řekl, ať se připravím na utkání.

Jaký dojem na vás zanechal duel v Plzni?
Mám z něho smíšené pocity. Užil jsem si to, ale neodvezli jsme si žádný bod, což není dobré. S výhrou by to by bylo jiné.

Potěšila vás veřejná pochvala od trenéra Prospala?
Samozřejmě. Je to pocta dostat od něho pochvalu, protože má vždy nejvyšší nároky a mám z toho dobrý pocit. Ale musím tvrdě makat dál.

Přijde vám, že se výkony mužstva neustále zlepšují?
Myslím si, že ano. Musíme pouze omezit zbytečné fauly, kterých děláme opravdu hodně. Při hře pět na pět jsme hráli v Plzni dobře.

Budete chytat i v pátek?
To se ještě neví. Jsem připravený jít do branky, ale i kdyby ne, tak budu nachystaný na střídačce. Rozhodovat budou trenéři.

V pátek může na utkání dorazit jenom tisícovku diváků, poté se bude hrát bez nich. Co situaci říkáte?
Je hrozná škoda hrát bez diváků. Zároveň o dost přichází, protože náš hokej se zvedá a věřím, že se nám povede předvádět dobré výkony. Na našem stadionu by nás hnali dopředu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....