Banes Motor České Budějovice
09.10.2020, Klára Petrásková, Filip Kortus

JUN: MHK - CEB 4:5 - Juniorka po skvělém obratu vyhrála v Hradci!

Divoké utkání v Hradci Králové dokázala juniorka Motoru dovést do vítězného konce a po několika zvratech v utkání bere tři body! Mladí Jihočeši ještě deset minut před koncem prohrávali 2:4, jenže po úžasném obratu a dvěma brankám obránce Dominika Vaňka vyhráli 5:4. Zítra je čeká duel na ledě Pardubic.

Hradečtí chtěli vytěžit první gól, proto začali s aktivní hrou dopředu a brzy si také vybojovali přesilovku. V ní stříleli po křižných nahrávkách postupně Petr Poppel a Daniel Šedivý, oba střelci si ale vylámali zuby na dobře se přesunujícím se Marku Dvořákovi. Podobných šancí si Lvi posléze vypracovali i více, ani jedna ale nebyla proměněna a udeřil soupeř. Matouš Masopust ujel na pravý kruh a poslal kotouč přesně ke vzdálenější tyči – 0:1.

Skvělou šanci na srovnání měl o pár minut později Kryštof Lang, z mezikruží ale z voleje trefil jen výstroj gólmana. V 18. minutě se pak strhla bitka mezi Danielem Šedivým a Dominikem Vaňkem a Budějovice z ní vyfasovaly o dvě trestné minuty navíc, to jim však nezabránilo ve skórování z oslabení. Matouš Hrubec se protlačil za beka a zasunul puk za brankářův beton, minutu a půl nato však Mountfield ještě z té samé přesilovky stihl snížit. Jaroslav Kašpar dorazil od pravé tyče puk do sítě nad ležícím gólmanem a do kabin se šlo za stavu 2:1.

Východočeši orámovali třetinu góly a obrátili skóre Tento stav ale vydržel na světelné tabuli jen 33 vteřin ze druhé třetiny. Od zadního mantinelu si totiž před brankoviště vybruslil Matyáš Budina, jenž poslal kotouč k levé tyči – 2:2. Jen chvíli po srovnání se ale hradecká střídačka třásla, když rána Matouše Hrubce zazvonila o brankovou konstrukci. I přesto byl ale v následujících minutách vidět v útoku spíše Mountfield, přičemž Motor čekal na rychlé protiútoky.

Z nich se otevřel prostor ke střele Václavu Svachovi a Janu Janochovi, v obou případech se však zaskvěl Jakub Tichý. Budějovické výpady se dařilo krýt, zároveň vepředu přinesla Lvům jejich útočná snaha ovoce. Michal Beneš nahrál do jízdy Lukáši Pajerovi, který překonal maskovaného muže střelou na lapačku – 3:2. A vedení mohli domácí ještě před přestávkou navýšit, Matěj Beneš se ale tváří v tvář brankáři neprosadil.

Start poslední dvacetiminutovky provázela řada trestů, hry pět na pět bylo vidět poskrovnu. Nikoho proto nepřekvapilo, že další gól padl v přesilovce. Lukáš Pajer napřáhl na levém kruhu a pěknou ranou zvýšil stav na 4:2 pro Lvy. Hradec vedl už o dvě trefy a s několika početními výhodami v zádech měl útočně navrch, České Budějovice se ale nevzdaly a zavelely k velkému zvratu.

Nejprve Tomáš Březina dorazil do sítě vlastní střelu, v rozmezí 57. a 59. minuty ho dvakrát následoval Dominik Vaněk. Poprvé se hostující obránce trefil od modré lajny, podruhé střílel do odkryté klece z levé strany – 4:5. Východočeši chtěli na tuto studenou sprchu reagovat v závěrečné hře bez gólmana zesílené o početní výhodu, málo času jim ale nehrálo do karet. Motoru tak na domácí půdě kvůli liknavému závěru těsně podlehli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice