Banes Motor České Budějovice
14.10.2020, Petra Bicková

Sledujeme všechny zápasy Motoru, hlásí hráči na hostování

Motor zahájil letošní sezonu v extralize a mnoho budějovických fanoušků sleduje hlavně nejvyšší soutěž. České Budějovice však na začátku sezony poslaly své hráče na hostování do Chance ligy. Do nižší soutěže zamířili Jan Strmeň, Ivan Lytvynov, Ondřej Kachyňa, Šimon Kubíček, Matěj Toman, Pavel Novák a Jakub Čížek. A jak se jim daří?

Ondřej Kachyňa (5 zápasů, 0+0, +1, průměrný čas na ledě 18:59) zamířil do Havířova. Pro mladého obránce to není nové prostředí, jelikož už byl ke Slezanům poslán minulý rok. „V Havířově jsem strávil skoro celou minulou sezonu. Je tu skvělá parta a moc jsem si s klukama rozuměl. Tenhle rok je to hodně podobný a myslím, že to můžeme daleko dotáhnout,“ hodnotí své hostování v Havířově Ondřej Kachyňa.

Do stejného týmu zavítal také Ivan Lytvynov (5 zápasů, 0+2, -1, 23:17). „Určitě je vždy zajímavé nakouknout do jiného prostředí a poznat nové lidi. Snažím se tu z každého tréninku a zápasu vytěžit maximum. Oceňuji, že tu dostávám opravdu hodně prostoru na ledě,“ pochvaluje si Ivan Lytvynov.

Brankář Jan Strmeň (2 zápasy, 1 výhra, úspěšnost 92,3) začal sezonu na Lapači. Vsetín se aktuálně potýká s covidem. Celý tým je nakažený a v karanténě. Strmeň už si však nemoc prodělal v létě, kdy došlo k promoření celého týmu Českých Budějovic, teď tedy prožívá celou situaci znovu s tím rozdílem, že je imunní. „Není to nic příjemného, na testy jsem nemusel stejně jako další tři hráči z týmu, kteří si tím už také prošli. Řešili jsme, co dál. Dostal jsem možnost trénovat tady v Českých Budějovicích, za což jsem moc rád a čekám co se bude dít dál,“ prozradil Jan Strmeň. Motor se před sezonou dostal do karantény dokonce dvakrát. „Po druhé karanténě jsem se přestěhoval do Vsetína, kde jsem doháněl fyzičku. Už jsem se cítil dobře a najednou to přijde znovu. Kluci si i ze mě dělali srandu, že mám hattrick, ale není to nic příjemného pořad začínat od znovu,“ doplnil Strmeň.

Lapačskou svatyni brání motoráckým fanouškům dobře známý David Gába, který je odchovanec Motoru a několik sezon zde působil. Současný brankář Motoru hostující na Lapači a odchovanec Motoru chytající ve Vsetíně si spolu velice dobře sedli. „Jsem moc rád, jak mě Gábič přijal a tím mi to i hodně usnadnil, za což mu děkuji a myslím si, že momentálně tvoříme nejlepší dvojici v Chance lize,“ říká Strmeň.

Motor trávil v první lize sedm let a určitě svou kvalitou přispěl k hodnotě soutěže. „Motor byl kvalitní soupeř, na kterého se každý těšil a namotivoval o to víc,“ říká Ondřej Kachyňa. „Řekl bych, že úroveň ligy je velice podobná jako byla loni, akorát letos je favoritů několik a je to mnohem otevřenější. Každopádně těžko soudit po pěti zápasech,“ říká Ivan Lytvynov.

Jak hodnotí hokejisté na hostování dosavadní výsledky Motoru? „Samozřejmě chvíli trvalo, než si tým zvyknul na extraligový hokej, ale myslím si, že to bylo s každým zápasem lepší a lepší,“ hodnotí Ivan Lytvynov. Všechny zápasy sleduje také Ondřej Kachyňa. Podle něho je to nová soutěž, se kterou se musí každý hráč sžít. „Je škoda, že máme pouze dva body, kluci si určitě zasloužili mít víc bodů,“ hlásí z Lapače Strmeň.

Jana Strmeně v bráně zastupují v bráně Marek Čiliak a Jiří Patera. Jak je hodnotí? „Jejich výkony jsou pro tým klíčové. A Jirka je mladý talentovaný kluk, který má všechno před sebou a určitě o něm ještě uslyšíme," myslí si Strmeň.

Na hostování jsou také Pavel Novák (5 zápasů, 1+3, -3, 17:30), který aktuálně působí v Litoměřicích. Spolu s ním pobývá na Stadionu Matěj Toman (6 zápasů, 2+0, -2, 10:41) a Šimon Kubíček (6 zápasů, 1+3, -4, 17:46). Do Třebíče byl poslán Jakub Čížek (2 zápasy, 0+0, +2, 5:42).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....