Banes Motor České Budějovice
21.10.2020, Michal Špírek

VIDEO: Zdeněk Doležal by klidně hrál čtyřikrát týdně. Jen by bylo třeba dávat pozor na zranění, upozorňuje

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Útočník Zdeněk Doležal byl hostem livestreamu na instagramu Tipsport extraligy. Stream byl součástí Dnu Motoru na webu hokej.cz, kde si tak můžete přečíst i další články k našemu klubu. Co prozradil Doležal ve videorozhovoru, kde mohli klást otázky i jednotliví fanoušci?

Nejlepší střelec Motoru minulé sezóny Zdeněk Doležal odhalil, že dlouho nebylo jasné, jestli se bude věnovat hokeji, nebo fotbalu. Nakonec rozhodlo, když si ho z Benátek nad Jizerou vybrala pražská Sparta. "Vyhráli jsme tehdy nad stejnou věkovou kategorií Sparty snad 12:1 a já dal všech dvanáct gólů. Tam se to zlomilo," vyprávěl Doležal. Fotbal si ale dodnes rád zahraje, ostatně se spoluhráči Motoru je pro něj takřka rituálem zakopat si před každým extraligovým zápasem.

Útočník rovněž přiznal, že než se mu podařilo vybudovat si místo v sestavě trenéra Prospala, uvažoval v sezóně 2018/19 o odchodu. Naštěstí vydržel, vypracoval se a přesvědčil o tom, že může plnit v útoku Motoru jednu z klíčových rolí. Doležal je kromě aktivního sportovce i velkým fanouškem - v NHL drží pěsti Pittsburghu Penguins, jeho velkým vzorem je tenista Rafael Nadal a ve fotbale obdivuje umění Cristiana Ronalda.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....