Banes Motor České Budějovice
27.10.2020, Tisková zpráva

Pomáháme v boji s koronavirem, hráči Motoru darovali plazmu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po vyšetření krve byli v týmu MADETA MOTOR České Budějovice vytipováni tři hráči a generální manažer Stanislav Bednařík jako vhodní dárci. Tak zvaná rekonvalescentní plazma od lidí, kteří prodělali nemoc covid-19, velice pomáhá při léčení těch, kteří si právě prochází těžší formou této nemoci. Pokud patříte mezi ty, kteří nákazou covid-19 prošli, přihlaste se také!
Nemoc covid-19 prodělal skoro celý tým Motoru, ne každý je ale vhodný coby dárce plazmy. Nakonec byli po otestování krevních vzorků vybráni mladíci Martin Beránek, Vít Christov a Radek Prokeš. Ti pak, společně s generálním manažerem Stanislavem Bednaříkem, usedli do pohodlných nemocničních křesel a stali se z nich dárci plazmy. "Celá procedura není nijak nepříjemná. Všichni v transfuzním centru Plasmafera se k nám chovali velmi mile, a tak nám to poměrně rychle uteklo. Jsme moc rádi, že jsme mohli alespoň touto formou pomoct," sděloval své bezprostřední pocity po darování generální manažer Stanislav Bednařík. Z Motoru se navíc k odběrům přihlásili i další hráči a trenéři zejména z českobudějovické mládeže, kudy nákaza také prošla.

Vzhledem k neuspokojivé situaci s rostoucím počtem nakažených koronavirem může každý podobný dárce pomáhat zachraňovat životy. Připojte se k nám!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....