Banes Motor České Budějovice
09.11.2020, Adam Pavlíček

Musíme to konečně zlomit, velí Martin Novák

Ani v pondělí si Motor nepřipsal první výhru v probíhajícím ročníku extraligy. I proti Mladé Boleslavi k tomu měl ale velmi blízko. V prodloužení se ovšem hostující celek rychle dostal do pásma a pár okamžiků po zahájení hry ve třech na obou stranách bylo rozhodnuto. Utkání pro klubový web hodnotil útočník Martin Novák.

Dnes další zápas se smolným koncem. Co k tomu říct?
Těžko se to hodnotí, furt opakujeme stejné chyby. Všichni víme, že body nyní ztrácíme úplně zbytečně. Musíme to konečně zlomit.

Václav Prospal chválil tým, že tvrdě maká a dře na tréninku, ovšem bodově za to zatím odměněn není. Čím to, vidíte konkrétní příčinu?
Obecně těžko říct, ale v mnoha případech je to naše herní nevyzrálost. Určitě se projevuje někdy špatné vyhodnocení situací a samozřejmě je to i o štěstí. Taky si myslím, že dřeme, ale ovoce to zatím bohužel nepřineslo.

Martin Novák proti Boleslavi:

Body: 0
+/-: -1
Čas na ledě: 19:21

Rozhodlo z toho něco dnes?
Určitě tomu přispěla přesilovka, kterou jsme měli hrát ve třetí třetině, nakonec to ale bylo tři proti čtyřem z našeho pohledu. Tam jsme měli určitě něco vymyslet, rozhodnout. Místo toho jsme inkasovali a soupeř vyrovnal. To je určitě velká škoda.

Jaké byly pokyny do třetí třetiny?
Tím hlavním bylo přidat další gól. Dalším úkolem bylo hrát dobře dozadu. Tak, abychom měli tři hráče vzadu a soupeř se nedostával lehce do přečíslení. To si myslím, že se nám povedlo.

Je to sice nyní častá otázka, ale jak vám se hraje bez přítomnosti fanoušků?
Je to rozhodně znát, velký rozdíl. Vlastně se to vůbec nedá srovnávat, snad brzy budeme na zimáku zase všichni.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....